Narda hasat dönemi (10-15 gün) kısadır. Bahçelerde  hummalı nar kesimi devam ediyor. Bu sezon hem Nar rekoltesinin ve hem de kalitesinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

ÇİFTÇİ NAR SEZONUNDAN UMUTLU

Nar üreticisi Adem Erol sezonla ilgili şunları ifade etti: "Nar belli bir olgunluğa geldiğinde bekletilmeden hasat edilmesi gerekiyor. Nar kısa süre içerisinde hasat ediliyor ve soğuk hava depolarında depolanıyor. Son yıllarda Ak Parti hükümetlerimizin sunduğu tarımsal desteklerle Antalya'daki soğuk hava tesislerinin sayısı arttığı için artık Nar için depolama sorunu yok. İnşallah bu yıl sezon güzel ve bereketli olacak. Pazardaki  hareketlilik bunu gösteriyor. Biz Çiftçileri yalnız bırakmayan Atay Uslu milletvekilimize ve milletvekillerimize, Dışişleri Bakanımıza Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz."

ANTALYA NAR ÜRETİMİNDE DE TARIMSAL BAŞKENT

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike'de nar hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti ve kolaylıklar ve bereketli kazançlar diledi. Milletvekili Atay Uslu çiftçilerle yaptığı sohbette şunları ifade etti: Gazipaşadan Döşemealtına, Finike'den Kaş'a, Kemer'den Kumluca'ya, Manavgat'tan Serik'e, Aksu'dan Demre'ye ilçelerimizde nar üretimi yapılıyor. Her bölgenin narı kendine has özelliklere ve aromaya sahip. Hicaz narı olarak isimlendirilen nar hasadımız başladı. Ürünler hızlıca soğuk havaya aktarılıyor.  Hasadın bir bölümü iç pazara gidiyor, Antalya'da üretilen narın kalitesi sebebiyle büyük kısmıysa Avrupa'ya ve Rusya'ya  ihraç ediliyor. 90 bin dekarı bulan alanda 180 bin ton nar üretimi ile Antalyamız nar üretiminde de Türkiye'nin tarımsal başkenti durumunda."

TARIMSAL İHRACATIN ARTTIRILMASI HÜKÜMETİMİZİN EN ÖNEMLİ HEDEFLERİNDEN

Atay Uslu sohbetin devamında çiftçilere tarımsal pazarın büyütülmesi çalışmaları konusunda bilgi verdi ve şunları ifade etti: "Çiftçimize bereketli bir hasat dönemi dikiyoruz. Nar üretimi ve pazarlaması için destek vermeye devam ediyoruz. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu her dış ziyaretinde  çantasından eksik etmediği dosyalardan birisi tarım ürünlerinin narın, domatesin, portakalın ihracatı, pazarlanması. Tarıma ve çiftçimize Destekleri için Hükümetimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Tarım Bakanımıza, Dışişleri Bakanımıza bir çiftçi olarak sizlerin adına da teşekkürlerimi sunarım."

KOLAYA HAYIR, NAR VE PORTAKAL SUYUNA EVET

Atay Uslu kolalı içecekler yerine nar ve portakal suyu içilmesi tavsiyesini tekrarlayarak şunları ifade etti: "Antalyamız hem nar, hemde portakal alanında adeta bir üs konumunda ve doğal yollar ile üretilmiş Nar ve Portakalımızı günlük hayatımızdan çıkarmayıp kolalı içecekler yerine taze sıkılmış Nar ve Portakal suyu içmeliyiz. Bu hem sağlığımız için önemli hemde yerli üretime destek vermek için önemlidir. O yüzden Kola’ya Hayır, Nar ve Portakal suyuna Evet."

NAR YORGUNLUĞU GİDERİR, CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olan Nar, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir de içeriyor. Nar, enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlıyor, yorgunluğu gideriyor, enerji veriyor. Nar meyvesinin Tansiyonu düzenleyici, cildi güzelleştirici, kandaki şeker seviyesini dengeleyici özelliği de bulunuyor.