Başkan Türkdoğan’ın mesajı şöyle: “'Yüce Allah’a manen yaklaşma ve yakınlaşmanın en yoğun olarak hissedildiği müstesna günlerden olan Kurban Bayramı; lütuf, rahmet ve bereketin cömertçe dağıtıldığı bir zamana da işaret etmektedir. Bu itibarla dini bayramlarımız ruhen arınma, zihnen sükûnet, bedenen rahatlık için manevi anlamda yeni fırsatların ortaya çıkmasına kapı aralayan mana yüklü özel günlerdir.Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin; asırlardan beri yoksulları kollayan ve gözeten, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevi bulunmaktadır.

Zekât ve fitre ibadetleri gibi; kardeşlik duygularını arttıran, sosyal kaynaşmaya vesile olan, yardımlaşma duygularını hareket geçirerek zorda olanları hatırlatan Kurban Bayramı; toplumsal ahenk ve işleyişin manevi vasıtaları arasında da yer almaktadır. Bayramlar, kucaklaşmanın, kavuşmanın ve toparlanmanın günüdür. Bu nedenle özellikle son dönemde yaşanan gelişmelere karşı büyük önem taşıyan Kurban Bayramı’mızın  ülkemize ve geleceğimize yeni bir soluk, yeni umutlar ve birliktelik ruhunun en üste çıktığı bir döneme açılan kapı olmasını diliyorum. Dargınların barışacağı, sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, çaresizlerin hatırlanacağı gün olan, mübarek kurban bayramının 1. Günü Saat: 13.30’da  MHP Alanya İlçe Teşkilatımız önünde tüm vatandaşlarımızı ve dava arkadaşlarımızı  bayramlaşmaya davet  ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, vatandaşlarıma Cenab-ı Allah’tan huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini içtenlikle temenni ediyorum.' (Haber Merkezi)