Toklu, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 7141 sayılı "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun", tekliflerini onayladı ve bu kanunlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Onaylanan bu kanunlar içerisinde Emeklilerimizi, Yaşlılarımızı, Vergi Mükellefi olup sıkıntısı olan Vatandaşlarımızı, Okuldan uzaklaştırılmış Öğrencilerimizi, Yurtdışında Varlığı olan vatandaşlarımızı çok yakından ilgilendiren, sorunlarını çözecek af ve muafiyetler, düzenlemeler getirilmektedir." dedi.

Vergi ve diğer bazı alacaklara yeniden yapılandırma

Devlete olan borçlarla ilgili yapılandırma hakkında bilgi veren AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Toklu, "7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun"a göre, vergi ve vergi cezaları, idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin faiz, zam, gecikme zammı ve faizi gibi fer'i alacakları yeniden yapılandırılacak. Yapılandırmada 31 Mart 2018 tarihi baz alınacak" ifadelerini kullandı. 

Üniversite öğrencilerine af

Öğrenciler için yapılacak düzenleme ile ilgili de açıklamalar yapan Toklu, "Üniversitelerden hazırlık ve lisansüstü dahil kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde ilişiklerinin kesildiği üniversiteye başvurmaları halinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek." diye konuştu. 

İkramiye kesinleşti

"Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi. Kanuna göre ayrıca emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye verilecek." diyen Mustafa Toklu, "İş yeri açan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük girişimcilerin bir yıllık sigorta primleri Hazine tarafından karşılanacak." şeklinde konuştu. (Haber Merkez)