İbrahim İPBÜKER

İsmi AK Parti’nin Alanya Belediye Başkan adayları arasında geçen İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Kızılcahamam kampında toplanan parti yönetiminin aldığı karar gereğince ilçe başkanlığı görevinden istifa edemeyecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampından önce gerçekleştirilen partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde il başkanlarına ve belediye başkanlarına uyarılarda bulunmuştu. Erdoğan, o toplantıda “Arkadaşlar, potansiyel belediye başkanı adayı' diye bir şey yok. İl ve ilçe başkanlarımız görevlerine gelirken böyle bir taahhütte bulunmadık. Siz de ‘Biz il, ilçe başkanı olmak için göreve geliyoruz' dediniz ve yapacağınız projeleri sundunuz. İhtiyaç hasıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin. ‘Ben istifa ettim' olmasın. İlçe ve illerin mutabakatı önemli, istifa ederek ahengi bozmayın” demişti.

KIZILCAHAMAM KAMPINDA TEKRARLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu görüşlerini geçtiğimiz hafta Kızılcahamam’da yapılan kamp sırasında da tekrarladığı ve parti üst yönetiminin, belediye başkan adayı olmak için il ve ilçe başkanlarına istifa etme yasağı getirdiği öğrenildi.

ADAY ADAYI DA OLMAYACAK

Kızılcahamam kampında belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda çizilen yol haritasına göre, halen görev başında olan ve 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilecek belediye başkanlarının karşısında aday adayları da olmayacak. Bu kararın, parti içinde küskünlük ve kırgınlıklara meydan verilmemesi için alındığı gelen bilgiler arasında.

TOKLU ADAY OLAMAYACAK

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları sonucu alınan bu kararlar nedeniyle AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek, belediye başkan adayı olma ihtimali de ortadan kalkmış oldu. Toklu, ilçe başkanı olarak görevine devam edecek ve belirlenecek adayla birlikte seçim çalışmalarını yürütecek ekibin başında olacak.