Amerika'nın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etmek için Gazze’de yürüyüş yapan Filistinli Müslümanlara İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 55 Filistinli'nin can vermesi, 2 bin 200 Filistinli'nin yaralanmasının yankıları sürüyor. 

Çocuklar, kadınlar ve engellilerin de can verdiği katliama Amerika hariç dünyanın her köşesinden tepki yağarken, Alanya Ziraat Odası Delegesi Mustafa Sanay da İsrail menşeili tarım ilaçlarına karşı boykot çağrısı yaptı. 

Alanya'nın Dim Vadisi'ndeki geniş arazilerinde çoğu İsrail menşeli olan tarım ilaçlarını kullanmadığını söyleyen Sanay, meyve ağaçlarını zararlılara karşı zakkum, kükürt ve sönmemiş kireçten oluşan organik ilaçla koruduğunu vurguladı. Sanay "Katil İsrail sürekli öldürmeye devam ediyor ancak bizim çiftçimiz çoğu İsrail menşeli olan tarım ilaçlarını satın almaya devam ediyor. Ben geniş arazilerimde zakkum, kükürt ve sönmemiş kireci 200 derece ateşte 2 saat kaynatarak kendi organik tarım ilacımı yapıyorum. Bu ilaç meyve ve sebzelerde görülen tüm zararlılara karşı son derece etkili. Tüm çiftçilerimize hem çok daha ucuz, hem de organik olan bu ilacı kullanmalarını öneriyorum. Böylelikle katil İsrail'in ürünlerini de boykot etmiş oluruz" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim