Girne Belediyesi ile Zeytinlik Muhtarlığı’nın, zeytin ürününün üretim ve kullanımını teşvik etme, Girne ve Zeytinlik köyünün turistik tanıtımının sağlanması amacıyla bu yıl 14’sünü düzenlediği Girne Zeytin Festivali başladı. Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayan ve Atatürk Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşüne Muratpaşa Belediyesi heyetinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen, Halkla İlişkiler Müdürü Oya Kansu Uysal, Kültür Sanat Danışmanları Hülya Özyol ve İlke Türkdoğan katıldılar. Girne Belediyesi ile kardeş Belediye olan Muratpaşa Belediyesi, festivalde ilgi odağı oldu.

GÖSTERİLERLE BAŞLADI

Festivalin açılışına KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, milletvekilleri, üst düzey yetkililerle vatandaşlar katıldı. Festivalin açılışında Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Büyükler Grubu ile Girne Tango Kulübü dans gösterisi sundu. Festivalin ilk günü Grup Cephe ve SOS’in verdiği muhteşem konserlerle tamamlandı.

İLKE TÜRKDOĞAN’DAN AŞIK VEYSEL TÜRKÜ DİNLETİSİ

Festivalde bugün saat 10.30’da zeytin konulu söyleşi, 19.00’da Antalya Muratpaşa Belediyesi Sanat Danışmanı İlke Türkdoğan’dan Aşık Veysel Türkü dinletisi, 19.30’da Friend Line Dancers dans gösterisi, 19.45’te GİBETSU’dan “Zeytin’in Çığlığı” adlı sokak tiyatrosu, 20.00’de Özde A. Özdoğdu Dance Fit Hiphop dans gösterisi, 20.15’te Bilardo Turnuvası Ödül Töreni, 21.00’de Pelin Aydın - Öldüren Şampanya ve 22.00’de Grup Frekans konser verecek.