ALTSO Konferans Salonu’ndaki toplantıda Böcek’e CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın da eşlik ettiler. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı idari birimlerin yöneticileri, Alanya Belediye meclis üyeleri, ilçedeki STK temsilcileri ile turizmcilerin katılığı toplantıda konuşan Muhittin Böcek, “Daire başkanlarım, çalışma arkadaşlarımla beraber geldim. Alanyamızdaki sorunlar veya önerileriniz, bizden çözüm bekleyen daha önce görüştüğümüz ulaşımla ilgili sorunları biliyoruz ama bugün burada tekrar görüşme düşüncesiyle birlikteyiz” dedi.
“BAKACAĞIZ, EDECEĞİZ DEMEYELİM”
Su sorunuyla gelen bir talebi dinleyen Böcek, “Arkadaşlar gün vereceğiz. Vatandaşlar, turizmciler, diğer sektörlerden olsun ya da oda, dernek başkanı her kim olursa gün vereceğiz. Bakacağız, edeceğiz demeyelim. Telefon numarasını alalım. Vatandaşımıza hemen bilgisini verelim” diye konuştu. 
“BU SENE İÇİN GEÇ KALINDI”
Otelci Haldıun Komsuoğlu da,sahil büfeleriyle ilgili uygulamadaki en son durumu sordu. Komsuoğlu’nun sorusunun ardından konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Şu anda kurumların onayı sürecinde. Kurumların en başında Kültür ve Turizm Bakanlığı geliyor. Bakanlıktan onaylandıktan sonra Alanya Belediyesi’ne tahsisi yapılacak. Sonra Okurcalar’dan Demirtaş’a kadar olan alanda bir düzenlemeye gidilecek. Benim görüşüm, bu sene için bu düzenleme için biraz geç kalındı. Önümüzdeki için bu düzenleme gerçekleştirilecek. Bu sene daha tahsis süreci, tamamlanmadığı için şu anda bir şey olacağını düşünmüyorum. Çünkü sezona giriyoruz. Bunu her platformda dile getiriyoruz. Belek, Kundu bölgesinde araziler tahsisli ve denize sıfır olacak ama Alanya’nın temel sorunu 80 kilometrelik sahil bandında ağırlıklı olarak tesisleriyle deniz arasında bir D-400 Karayolu gerçeği var. Konunun değerlendirilerek farklı bir noktaya gitmesi anlamında taleplerimizi iletiyoruz ama bu sadece buraya uygulanabilecek bir şey değil. Eğer devlet br şey yapacaksa Türkiye genelinde uygulamak zorunda. Onun için halihazırda bir açılım gerçekleştiremiyor ama ilerleyen süreçte zaman ne gösterir bilemiyorum” ifadelerini kullandı.
Turizmci Hızır Bozdoğan da, Oba sahillerinde duşlarda kullanılan sularla ilgili sorun yaşadıklarını iletti. Bozdoğan, “2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası’ndan dolayı bu beldedeki büfeler büyükşehirin yetkisine geçti. Yetkisine geçtikten sonra yeni bir sözleşme yapılmadı. Burada büfelerin kullanmış olduğu sular tamamen Oba Çayı’ndaki sulardan temin edildi. Fakat son 3 ay içerisinde ASAT’tan bu büfelere tebligatlar gelerek ceza kesilmeye başlandı” dedi.  
“ASAT BU KONUYLA İLGİLİ ABONE YAPAMIYOR”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Müdürü İlyas Şirin de bu konuya ilgili daha önce çalışma yaptıklarını söyledi. Şirin, “Sahillerde 3621 sayılı yasa kapsamında aradaki mesafe 150 metre ile sınırlandırılmış. Oba Belediyesi zamanında oradaki büfe sayısı 8’di. Oraaya19 adet büfe yapıldı. Yapıldıktan sonra büyükşehir belediyesi 2015 yılından geçerli olmak meclis kararıyla hizmet ağına aldı. Hizmet ağına alırken büfelerin de büfelerin de büyükşehir belediyesine katılması için Hazine’ye müracaat etti. Ancak Hazine buraların 150 metre şartını taşımamasından ötürü büyükşehir belediyesine devretmedi. Ayrıca bunlarla ilgili işlem tesis ederseniz plan yüzlerine 8 tane büfe yaparsanız ancak o zaman burayı size verebiliriz. O yüzden burayla ilgili büyükşehir belediyesi bir işlem yapamadı. Yapamadığı için de kiraya veremediğinden ötürü yer de Hazine’nin üzerinde olduğu için ASAT burayla ilgili sahiplik belgesiyle ilgili belgeyi ibraz etmediği için kullanıcılar ASAT bu konuyla ilgili abone yapamıyor. Durum bundan ibaret”  diye konuştu. 
  “CEZASINI ŞİMDİKİ BÜFECİDEN ÇIKARMAMAK LAZIM ”
 Büyükşehir belediyesi ASAT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Tuncer, “Sayaçların üzerindeki tonlar, metreküpler bunun bir bedeli var. Bir de bundan sonraki durum var. Eğer bize bunu sunabilirlerse, bu sayaçların üzerindeki tonların herhangi bir resmi kurum tarafından gerek resmi kurum, Hazine, dernek, geçmiş belediyeler ücretsiz verildiğine dar bir belge sunabilirlerse belki üzerindeki bu yasal işlemler telafi edilebilir” dedi.  Böcek de, “Bunun cezasını şimdiki büfeci arkadaştan çıkarmamak lazım” diye konuştu.
“GOOGLE’DA GÜNCEL KAYNAĞIMIZ YOK”
Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin de ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Cimrin, “Yabancı misafirlerimizin Alanya’ya gelmeden Alanya ile ilgili yaptığı aramalarda en çok şehir içi ulaşım ağı. Turistler Alanya’da otele gittiğinde ilçeyi nasıl gezebileceğini merak ediyor. Bununla ilgili Google’da güncel bir kaynağımız yok. Şunu bilmek istiyorlar. Otelimden en yakın otobüs durağı nerededir? Ben hangi otobüsle nereye kadar gidebilirim? Saat kaça kadar gidebilirim? Saat kaçta geri dönebilirim? Eğer bunu bilebilirse biz de Her Şey Dahil otellerden misafirlerimizi çıkarabileceğiz. Bizim rakiplerimiz var. İspanya’da, İtalya’da onların çok güzel uygulamaları var. Bizim sizlere de önerilerimiz olabilir. Bu konuda online, gerçek zamanlı misafirlerimizin cep telefonundan takip edebileceği şekilde şehir içi ulaşımların misafirlerimizin cebinde yer almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  Toplantı büyükşehir belediye idari birim amirlerinin katılımcıların taleplerini not almasıyla devam etti.

muhittin-bocek-alanya’nin-sorunlarini-dinledi.jpgmuhittin-bocek-alanya’nin-sorunlarini-dinledi-001.jpg