Özcan, “Doğuda ulaşım iyi ama batıda bir şey yapılması gerekiyor. Zaten şu anda da ulaşımla ilgili yoğun bir çalışmadan çıktınız. Ulaşım Çalıştayı’nı çok önemsiyoruz” dedi.
“FİYAT METREKAREYE GÖRE ALINSIN”
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de, “Alanya Belediyesi’nden esnaflar adına ruhsat alıyoruz. ASAT’a, itfaiyeye gidiyorlar. Orada sadece bir kağıda yazılan ruhsat almada sıkıntısı yoktur yazan kağıt için bir hayli para alınıyor. Bu mümkünse metrekareye göre alınırsa daha iyi olur” diye konuştu.
“ESNAF 100 BİN TL YÜKÜN ALTINDAN KURTULDU”
Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış da, “Özellikle Atatürk Caddesi ve 25 Metreli Yol üzerinde bulunan büyükşehir belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından taksilerimize tahsis edilmiş olan taksi durak ceplerinde bir otopark ücreti alınmaktaydı. Sizlerin desteğiyle bu konudan vazgeçildi. Esnaf yaklaşık 100 bin TL gibi bir yükün altından kurtarıldı. Bu her yıl da artarak devam edecektir. Bunun için esnafım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
“ÇOK ZOR DURUMLAR YAŞADIK”
Yılbaşından sonra araç devirlerinde yaşanan sorunlara da değinen Çalış, “Bu konuda esnafımızla da çok ciddi sıkıntı yaşadık. Yaklaşık 4 haftalık bir süreç yaşadık. Burada insanların ticaretleri bozulunca veya araçların üzerine icra konulunca çok zor durumlar yaşadık. Eğer mümkünse üyelerimiz şartları yerine getirdiğinde eskisi gibi bunların UKOME’de imzalanarak onaylanmasını istiyoruz. Bir diğer sorun esnafla ilgili belediyeye ulaştırdığımız yazıların en kısa sürede cevaplanarak odalarımıza ulaştırılmasını talep ediyoruz. Biraz böyle sıkıntılarımız var. Bunu bir geçiş süreci olarak kabul ediyoruz. Bir diğer sorun da Antalya’daki toplantıda söylemiştim. Alanya’daki kamyoncumuza bir garaj kazandırmak konusuydu. Bu da inşallah şahsınızın bir projesi ve hediyesi olur” dedi.  

muhittin-bocek-alanya’da-baskanlari-dinledi.jpg
“KALDIRIMDAKİ KONDULAR ESNAFIMIZA ZARAR VERİYOR”
Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp ise, “Daha önceki yıllarda bu sorunu yaşıyorduk. Şu anda sezonun öncesindeyiz. Dükkan kondular bizim için ciddi anlamda sıkıntıydı. Kaldırım üzerine hemen etrafını pimapen ile çeviriyorlar ve vitamin büfesi adı altında kafe açılıyor. Bu genelde beldelerimizde yaşanan bir olaydı. Bununla ilgili ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili belediyeye gittiğimiz zaman burası büyükşehirin uhdesinde deniyordu. Şimdi Alanya Belediyesi’nde ama şimdi şunu yaşıyoruz. Kaldırım üzerinde küçük küçük kondular, bunlara doldurma kondular diyelim. Buralarda kesinlikle hijyen söz konusu değil. Bunlar üyelerimize ciddi zararlar veriyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim” diye konuştu.
BÖCEK: BİZE GÖREV DÜŞERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNE
Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı İlyas Bayır da, “Turizm bölgesiyiz. Sezonun gelmesiyle beraber üyelerimizin kayıtlı olduğu yetkili fen adamları bizimle yılbaşından itibaren mesleki komite toplantıları yaparak gerek fiyat istikrarları konusunda gerekse de sahadaki çalışmalar konusunda geçen sezon Antalya’da esnaf odaları birliği, ticaret odamızla istişareler ederek kayıp kaçak ve korsan çalışanlar konusunda bir mücadele başlattık. Bu anlamda vatandaşın, toplumun bilgilendirilmesi anlamında vatandaşımızın yaptırmış olduğu teknik konularda korsan çalışanlarla ilgili bilgilendirilmesi, işin ehline yaptırılması konusunda koordinat ya da kamu spotu gibi bir şeyin oluşturulmasını talep edeceğim. Yangın veya sağlığı etkileyen sonuçlarla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Böcek de kendilerine ihtiyaç duyulan konularda yardımcı olacaklarını söyledi. Böcek, “Odalar neden kurulur? Biz planlı, kimlikli kent için geldik. Siz de kurallarınızı, mevzuatlarınızı koyacaksınız. Bize de büyükşehir belediyesi olarak görev düşerse başımızın üstüne” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim