ALKÜ’de kültürel ve sosyal faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Yeni faaliyete geçen kulüpler arasında olan ALKÜ Bilgisayar ve Bilişim Kulübü tarafından Mühendislik Haftası sebebiyle konusunda uzman kişilerin öğrenciler ile buluşacağı bir festival düzenleniyor. 5 Aralık Pazartesi günü başlayarak 9 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek olan festivalde bilişim üzerine konusunda uzman kişiler tarafından seminerler verilecek.

İşletme Fakültesi Konferans Solunu’nda ilk günün konuğu olarak Blogger- Web arayüz tasarımcısı Hasan Yalçın ALKÜ’lü öğrenciler ile buluştu. İki seans olarak gerçekleştirilen seminere ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÇAĞIMIZDA İÇİN BİLİŞİM KAÇINILMAZ

İki seans olarak gerçekleştirilen ve ilk seansta  “Nesnelerin İnterneti ve Gelecek Vizyonu”, ikinci seansta “Arayüz Tasarım Süreçleri” konularının ele alındığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, bilişimin çağımızda artık kaçınılması mümkün olmayan bir şey olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı.  İnternetin 20 yıldır hayatımızda olduğunu ifade eden Güneş; artık internetin her alanında var olduğunu ve bütün elektronik cihazların internete bağlanabileceğini söyledi. Kendisi de mühendis olan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Güneş, “Nesnelerin interneti” konusunda öğrencilere kısa bilgiler verdi.

MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNE MÜJDELER VERDİ

Ayrıca ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi hakkında da öğrencilere önemli açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Güneş, fakülte binasının mart ayında öğrencilerin hizmetine açılacağının müjdesini verdi. Her ne kadar gecikmeler yaşansa da bu durumu lehe çevirerek bazı revizyonlar ile gerçek mühendislik fakültesine uygun değişiklikleri gerçekleştirebilme imkânı yakaladıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Güneş; mühendislik öğrencileri için ders programlarının değiştirildiğini ve “ÇAP” programı ile alınacak ek dersler sonucunda öğrencilerin iki bölümden diploma almaya hak kazanabileceğini dile getirdi. ERASMUS Programı hakkında da öğrencilere bilgiler veren Rektör Yardımcısı Güneş; programın Eylül 2017’den itibaren başlayacağını belirtti. Güneş konuşmasına şöyle devam etti: “ Ayrıca bir diğer husustan da bahsedersem; bizim gibi yeni kurulan üniversitelere için bazı önemli uzmanlaşma alanları belirlenir. Bu uzmanlık alanlarıyla üniversiteler bu konuda ilerleme imkanı bularak uzmanlaşır. YÖK tarafından üniversitemiz için belirlenen ‘Sağlık ve hücresel, moleküler mühendislik’ uzmanlık alanlarıyla biz de tıp ve mühendisliği bir araya getirerek bilimsel çalışmalarla bu alanda önemli buluşlara imza atmayı hedefliyoruz”dedi.

2020 YILI BİLİŞİM DÜNYASI

İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Rektör Yardımcısı Güneş’in ardından konuşmasına başlayan bilişim uzmanı Hasan Yalçın, “Yeni ve akıllı bir dünyaya uyanıyoruz.” Diyerek nesneler ve internet arasındaki güçlü bağı öğrencilere açıkladı. Elektronik her türlü cihazın internete bağlanarak insanların çeşitli konularda hizmetine sunulmasının artık bu çağın gereği olduğunu ifade eden Yalçın; 2020 yılının bu konuda dönüm noktası olacağını söyledi. 2020 yılından itibaren “Nesnelerin interneti” kavramını yerini “Her şeyin interneti” kavramına bırakacağını vurgulayan Yalçın; “Örneğin; yapılacak akıllı evler ile insana dair her ayrıntı elektronik cihazlar internet aracılığıyla çalışarak insana hizmet verecek.” Dedi.

Konuya dair öğrencilere ilginç bilgiler ve tavsiyelerde de bulunan Yalçın, meraklı olmanın bu alana ilgi duyan insanlar için kaçınılmaz bir olgu olduğunu ifade etti.