Alanya’da kaçak tur düzenleyen ve yetkisi olmadan tur satışı yapan firmalara baskı her geçen gün giderek artıyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Seyahat Acentelerinden sorumlu Kerim Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan kaçak tur baskınları ve kontrolleri olumlu sonuç verdi. Kaçak tur operasyonuna destek çığ gibi büyürken bir destekte Mixx Travel & Mixx Seyahat Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Seçilmiş’den geldi.

Seçilmiş, son günlerde yaşanan bazı gelişmelerde, firma isim ve markalarımızın bazı şahıslar ile birlikte anılması üzerine, rahatsız olduklarını açıkladı. Konunun Türk turizm açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Ercan Seçilmiş, ‘’Bizler bin bir zahmet ve uğraşlarla Yurt dışından turist getireceğiz. Birileri bizlerin adına tur satışı yapacak. Bunun hiçbir kabul edilir tarafı olmaz’’dedi.  Mixx Travel & Mixx Seyahat Turizm ve Ticaret Şirket yetkilileri aldıkları kararla gazetelere kaçak tur baskınlarına destek amaçlı duyuru ilanları verdiklerini de açıkladı. 

İŞTE O DUYURU İLANI

Son günlerde yaşanan bazı gelişmelerde, firma isim ve markalarımızın bazı şahıslar ile birlikte anılması üzerine, kamuoyunu konu hakkında bilgilendirmek maksadıyla bu açıklamanın zorunlu olarak yapma gereği duyulmuştur. 20 Eylül 2017 tarihli ve Danimarka'da imza altına alınmış bir protokol ile “Alt om Alanya” isimli web sitesi sosyal medya grupları logo ve imaj hakları ve ayrıca dolphintravel.dk web sitesi, içerikleri ve ait olan tüm data base tarafımızca satın alınmıştır. Akabinde ivedilikle Dolphin Travel Aps isimli şirket tarafımızca Danimarka merkezli olarak kurulup ilgili seyahat garanti fonuna üye olunmuştur. Dolphin Travel konsept olarak sadece Alanya'da Dolphin Family Hotel'e satış yapmakla birlikte bu otel ile sıradan bir “Tur Operatörü Otel” ilişkisi haricinde hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır. “Alt om Alanya” web sitesi ve sosyal medya hesapları ile ilgili olarak ise, ilgili hesapların devrinin ardından eski editör ve sahibi ile hesapları yönetmeye devam etmesi ve Mixx Travel müşterilerine hitap edecek bir konsept tur içeriği oluşturması konusunda anlaşmaya varılmış fakat kendisi görev tanımı ve sınırlarını aşarak bilgimiz dışında anlaşmalar yapmaya ve tarafımızca kesinlikle kabul edilemeyen istihdamlar gerçekleştirmeye çalışmıştır. Kısa süre içerisinde yaşanan bu gelişmeler sonucunda, kendisiyle aramızda olan ilgili anlaşma derhal feshedilerek yollarımız kalıcı olacak ayrılmıştır. Sonuç olarak yukarıda ismi zikredilen ve tarafımıza ait şirketimizin ve yeni oluşumlarının Kristian Boye ve Jan Orum Vermo isimli kişiler ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.” (Haber Merkezi)