Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Doğan Bacak, Paşa Özkan ve Nevzat Toksöz yarışıyorlar. 3 adayın yarışacağı kurulun divan başkanı ise Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Bacak " Genel kurula katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Hasan Lök, "Burada tüm Alanya halkı kamuoyu beni yakından takip etmektedir. Mesleki olarak birçok sorun yaşadık. Bunu kamuoyuna elimden geldiğince meslektaşlarım adına dile getirmeye çalıştım. Bende bir esnafım aynı zamanda da yönetim kurulunda da görevim var. Mevcut adayları zaten tanıyorsunuz, yaptıkları ortadadır. Belki de bana kırılanlar olabilir odamızın içinden ayrılan diğer yönetim maalesef yıllardır belli bir esnaf kesimini sömürmektedir, ve hala sömürmeye devam ediyor. Esnafıma sesleniyorum yıllardır hakkımız gasp ediliyor. Bugün sadece piyasada bir yevmiyeci bile elinin emeğiyle 50 liraya çalışırken 85 liraya minibüsüyle ona bandrollü sigorta yatırarak, direksiyon sallayarak çalışan esnaflarımız var. Gelin bu başkanıma ve yönetimine destek verin destek verin ve bu sömürü dönemini bitirelim. Eğer bu şekilde devam ederse bırakın evinizi geçindirmeyi yok olmaya mahkum kalırsınız. Size söz veriyorum hiç bir zaman kazansam da kazanmasam da bu esnafın hakkını savunacağım" dedi.

“SORUN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEYE GELDİK”

Lök'ün ardından konuşan başkan adayı Paşa Özkan "Esnaflarımızı daha iyi temsil edebilmek için kurulan odamız ilk genel kurulunu 1999 Ocak ayında gerçekleştirerek sizlere hizmet vermeye başladı. Odamızın ilk genel başkanı olan ve her daim hizmetleriyle hatırımızda yer edinen kurucu başkanımız Ali Arıkan'ı rahmetle anıyorum. Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak odamıza ve sizlere hizmet vermeye başladım. Odanın her türlü kademesinde görev alan ve içinizden birisi olarak sizlere en iyi hizmeti vermek için çalıştım. 2016 yılında başkan yardımcılığı görevimden fikir uyuşmazlığı nedeniyle kendi isteğimle istifa ettim. Sizlerin desteği için gelişim için değişim diyerek bu ve yola çıktık. Kendi çıkarları için hiç bir arkadaşını satmayan, onurlu ve dürüst bir ekiple sizlerin karşısındayız. Bize olan desteğinizi size hizmet olarak yansıtacağınızdan şüpheniz olmasın. Sizlerin de takdiriyle göreve ilk geldiğimiz günden itibaren ilk olarak ilk olarak seçim takvimindeki her sözümüzü yerine getireceğiz. Biz sorun değil çözüm üretmeye geldik. Herkes kimim ne yaptığını gayet iyi biliyor. Sizlerden tek isteyim gürültüye, ayrıştırmaya değil bütünleştirici, birlik ve beraberlik, ekip ruhuyla çalışmaya oy vermeniz. Sonuç ne olursa olsun kazanan esnafımız olsun" dedi.

Toksöz ise, “Resmi adaylık açıklamamı 7 kasım 2017 tarihinde yapmama rağmen bu tarihten önce çalışmalarıma ekip arkadaşlarımla istişareye başlamıştım. Bu tarihten sonrada sizlerin görüşleri doğrultusunda yeni projelerimi ve seçildiğim durumunda vaat ettiğim projeleri hayata geçireceğim. Onun için bugün ki oylarınızı yarından sonrada hep desteklemenizi istiyorum. Bütün projelerimize hayal diyorlar. Gerçekleşmeyen vaatler hayaldir. Biz oda olarak imkanlarımızı biliyoruz. Bizim kaybedecek bir 15 yıl zamanımız yok. Diğer iki başkan adaylarımızdan birisi başkan birisi başkan yardımcısı olarak 15 yıl bu odada görev yapmıştır. Projelerimiz olduğu gibi kitapçıda açık ve net gözükmektedir. 3 yıl içinde sizlere buradan projelerimi gerçekleştireceğime söz veriyorum. Siz esnafın hakkını en iyi şekilde koruyacağıma söz veriyorum. Diğer başkan adaylarına da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim