Burak Gül

İYİ Parti ve CHP’nin ittifak meclis listesinde dikkat çekici detaylar göze çarptı. İlk detay birinci sırada yaşandı. Dün yakın çevresine geçmişte ise gazetecilere verdiği röportajlarda kesinlikle mecliste yer almayacağını ifade eden Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’in dün açtığı telefon sonrası meclise girmeyi kabul etti ve birinci sırada yer aldı. Erkan Demirci dışında  mevcut meclis üyelerinden Erdoğan Toktaş, Hüseyin Yaman ve Garip Kodal’da listede yer aldı. 

TOKTAŞ’IN SIRALAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Mevcut Alanya Belediye Meclis’inde CHP Grup Sözcüsü olan Erdoğan Toktaş’ın listede olması her ne kadar beklense de listedeki sırası dikkat çekti. Toktaş’ın, listede 14’ncü sırada olması şaşkınlıkla karşılandı. 

KODAL VE BASAR SÖNMEZ’İN LİSTESİNDE

Millet İttifakı’nın listesinde dikkat çeken bir diğer kişi ise kontenjandan listeye giren Garip Kodal ve Hasan Basar oldu. 2014 seçimlerinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanında meclise giren Kodal ve Basar mecliste birlikte çalıştıkları İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez’in yanında yer almayı tercih etti.

APAYDIN: TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER SEÇTİK

Liste ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “31 Mart 2019'da Alanya Belediye Başkanı’nı değiştirmek için çıktığımız bu yolda meclis listemizi büyük oranda belirledik. Bu liste Alanya genelini kucaklayacak ve Alanya Belediyesi'ni idare edecektir. Hakça ve eşitçe hizmet verecek bir liste belirledik. Listemizi oluştururken, kişisel ilişkilere, çıkar ilişkilerine bakmadan, toplumda karşılığı olan isimleri tercih ettik. İnşallah çıktığımız bu yolda muvaffak olacağız. Sizlerin, partimizin ve halkımızın desteğiyle Alanya'yı İyi Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız.” Dedi.