Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Kumluca ilçesinde MHP ve AK Parti ilçe yönetimleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve iş adamlarıyla Kalekule Tesislerinde bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Kumluca Belediyesi Konferans Salonundaki, Kumluca proje tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, ardından Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya’nın Gödene Caddesi üzerindeki seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı. 

Burada konuşan Çavuşoğlu, seçimlerde Cumhur İttifakı olarak Kumluca'da Hüsamettin Çetinkaya'yı tekrar aday gösterdiklerini hatırlattı. Çavuşoğlu, Çetinkaya'nın 20 yıl boyunca ilçeye güzel hizmetlerde bulunduğunu söyleyerek adaylığının hayırlı olmasını diledi. 

Ayrı ve gayrılıklarının olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu ittifak neden kuruldu. Devletin devamı milletin bekası için kuruldu. Türkiye’yi 2023, 2053 hedeflerine 2071 hedeflerine ulaştırmak için kurulmuştur bu ittifak. Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan saldıranlara içeriden ihanet edenlere dışarıdan Türkiye’yi sarsmaya çalışanlara engel çıkaranlara karşı bu ittifak kurulmuştur. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Bizim hedefimiz ülkemizi büyütmek milletimizi hakkettiği seviyeye her anlamda çıkartmaktır. Başkaları başka ittifak kurmuştur. O bizi ilgilendirmez. Milletimiz kararını verecek. Kim milletini hayrına ittifak kurdu, kim yıkmak yakmak devirmek ülkeyi bölmek için ittifak kurdu. Bunu milletimiz görüyor. Kim nereden talimat alıyor, kim teröre hizmet ediyor hepimiz görüyoruz. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, onlar bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim sorunumuz dağdaki teröristlerdir ve onlardan talimat alan onların şehirlerdeki uzantılarıdır. Bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonra da sandıkta da mücadelemizi yapacağız. Dağlarda da inşallah o teröristleri çukurlarına, inlerine gömmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

TANZİM AÇIKLAMASI 

"Çiftimizin üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar, bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar" diyen Çavuşoğlu,"Cumhurbaşkanımız bu ucuz acemi siyasetçilere pabuç bırakır mı? Tanzim satış yerleri kurduk, ‘bu çiftçiye karşı’ diyorlar. Ne alakası var. Çiftçinin ürettiği ürünün daha çok satılması için ve tüketicinin de kazıklanmaması için bir çalışmadır. Bugün Kumluca’da 3 liraya satılan domates Antalya dışına çıkınca neden 9 lira oluyor? Aradaki 6 lirayı kim yiyor? Çiftçinin cebine mi giriyor? Kim bundan para kazanıyor. Bunu kim suistimal ediyor. Cumhurbaşkanımızın derdi bu. Bu hak etmeden arada 6 lira kazananlarla mücadele etmektir. Bu çiftçiyi korumak içindir. Tüketiciyi korumak içindir. Bu 6 lira o çitçinin cebine gitmediğine göre tüketicinin cebinden çıkıyor. Rant olarak gidiyor. Aracıları kaldırdığın zaman çiftçinin malı yine değerinden satılıyor. Tanzim ile daha fazla tüketim ve alım oluyor dolayısıyla çiftçiye ürünümüze talep artıyor. Ama aracılar kalktığı için de üreticilerimiz de makul bir fiyat alıyor. Olayın özü bu. Bunun çiftçiye bir zararı var mı? Bugüne kadar fiyatlar düştü mü? Antalya’dan sizin ürününüzün değerinde düşüş var mı? Yok. Ama Ankara’da burada 3 liraya satılan orada 4,5 liraya satılıyor. Olay bu. Yapmaya çalıştığımız kimse bu işi suistimal etmesin. Niyetimiz nettir. Çiftçimizi koruyacağız. Gelecek tarımdadır. Türkiye’nin bel kemiği çiftçilerdir. Bu rantçılara çiftçilerimizi ezdirmeyiz, tüketicimizi ezdirmeyiz diyor cumhurbaşkanımız. Çiftçilerin o yükünü azaltmak için girdi maliyetlerin azaltmak için çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.