Daha önceki sezonlarda Süper Lig'de Gençlerbirliği, Konyaspor, Ankaragücü, Karabükspor, Samsunspor, Denizlispor son olarak da Alanyaspor’un ligde kalmasını sağlayan Teknik Direktör Mesut Bakkal, taraftarın sevgilisi haline geldi.

Sezona Saffet Susic’le başlayan Alanyaspor’da yolların ayrılmasıyla Hikmet Karaman göreve gelmişti. Hikmet Karaman’ın şanssızlıklar neticesinde aldığı sonuçlar Alanyaspor’u zor durumda bırakmıştı. Karaman’la yolların ayrılmasıyla birlikte Alanyaspor yönetimi takımı Mesut Bakkal’a emanet etti.

Önceki görev yaptığı takım olan Gençlerbirliği’yle ilk maçına çıkan Mesut Bakkal, bu maçtan galibiyet çıkarmayı başaran Mesut Bakkal, sonraki hafta müthiş futbolla şampiyonluk adayı Başakşehir’i 4-1’lik skorla geçmeyi başardı.

İlk 2 maçında 6 puan çıkarmayı başaran Bakkal, Göztepe maçını ise beraberlikle kapattı. Tartışmalı pozisyonların bol olduğu Beşiktaş mücadelesinde ise puan alamayan Bakkal’ın Alanyaspor’u sonraki hafta Akhisar’ı 3-1’le geçmeyi başardı.

30’uncu haftada ise dananın kuyruğu kopuyordu ve şampiyonluk adayı Galatasaray, Oba Stadı’nda Alanyaspor’un müthiş futboluyla karşı karşıya geliyordu. Bariz penaltı ve kırmızı kartları verilmeyen Alanyaspor, hakem hatalarının kurbanı olup sahadan boynu bükük ayrılıyordu.

31’inci haftada Kayserispor’u Kayseri’de 2-1 geçen Alanyaspor, sonraki hafta sahasında Osmanlı’yla berabere kaldı.

33’üncü haftada Sivas deplasmanından 1 puan çıkaran Alanyaspor, ligde kalmasını tescilleyen puanı almayı başardı ve Mesut Bakkal yönetiminde 16’ncı puanını kazandı.

Son haftada Antalyaspor’u ağırlayan temsilcimiz Mesut Bakkal yönetiminde 11’inci karşılaşmasından 5’inci galibiyetini çıkardı ve topladığı 19 puanla ligi tamamlamış oldu.

Turuncu yeşilli temsilcimiz Mesut Bakkal yönetiminde 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.

Aytemiz Alanyaspor Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı karşılaşmalarda rakip filelere 20 gol atarken 14 golü de kalesinde gördü. Alanyaspor bu karşılaşmalardan sadece Beşiktaş karşısında gol atamadı.