Şahin’in oldukça uzun süren ve geç saatlere kadar devam eden görüşmede öncelikle İskele ve Yat Limanının yer değişimi üzerinde durduğu,  ardından  da Alanya’ya marka otellerin getirilmesi ve Öğrenci Apartlarında yaşanan son gelişmeleri bakan Çavuşoğlu’na aktardığı öğrenildi.

Alanya’nın marka değerini yükseltmek amacıyla çeşitli projeleri daha önce kamuoyu ile paylaşan Şahin’in bunun için Akan Mevkiindeki yat limanı ile şehir merkezinde bulunan iskelenin değişimi için düğmeye bastığı biliniyordu.

Şahin’in ilk olarak Ramazan ayında oda üyeleri için düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde dile getirdiği projeye kamuoyundan da yoğun destek gelmişti. Bakan Çavuşoğlu’nun da bu fikre bir hayli sıcak baktığı ve gerçekleşmesi halinde Alanya’nın marka değerine çok olumlu katkı olacağını ifade ettiği öğrenildi.

Şehrin son durumu, yaşanan gelişmeler, süren ve planlanan çok sayıda projenin konuşulduğu görüşmede Alanya’ya marka otellerin gelmesi yönünde yapılması gereken çalışmalar da konuşuldu. Şahin’in bu projeye de büyük önem verdiği biliniyor. Çeşitli marka otellerin yöneticileri ile bir araya gelmeden önce bakan Çavuşoğlu’na bilgi veren ALTSO Başkanı’nın bu çalışma için yaptığı ciddi bir araştırma olduğu da biliniyor.

Ağırlıklı olarak görüşülen diğer bir konu da ALTSO’nun da yönetici olduğu “Öğrenci Dostu Konaklama Tesisleri” ni ilgilendiren yönetmelikte yaşanan değişiklikler oldu. Alanya’da öğrenim gören öğrencilerin güvenli, sıhhi şartlarda ve huzur ortamında konaklamaları için yürütülen projenin son yönetmeliklerle olumsuz etkilendiğini daha önce dile getiren ALTSO Başkanı Şahin, bu konuda da bakan Çavuşoğlu’ndan destek istedi.  Öte yandan Şahin'in Ankara'dan döndükten sonra temasları ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.