Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, veteriner hekimler eşliğinde kurban satış ve kesim alanlarını gezdi. İl olarak Çıplaklı’da bulunan kurban pazarı ve kesim alanını kesen Rüzgar, kurbanlıkları ve satıcıların evraklarını inceledi. Denetim sırasında açıklamalarda bulunan Tarım ve orman Müdürü Mehmet Rüzgar, “Kurban Bayramı'na 4 gün kaldı. Alanya belediyesi hayvan satış yeri yapmış ve gayet de güzel olmuş.  Satış alanlarımız daha düzenli, girişler çıkışlar güvenli. En azından üreticilerimiz burada rahatlar. Tabi bizde burada Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yol kontrollerini yapmaktayız. Yollarda değişik şehirlerden gelen hayvanların kontrollerini yapmaktayız. Hayvanların aşısını, küpesini, yaşını, sağlığının kontrollerini yapıyoruz. Satış yerlerimizin kontrollerini yapıyoruz. Bu kontrollerimiz satışlar bitesiye kadar devam edecek.  Bayram süresince nöbetçi veteriner hekimlerimiz olacak. Kurumumuz bütün bayram boyunca açık olacak. Hem satış yeri hem de kesim yerlerini denetleyeceğiz. Şuan Alanya'da 5 tane kesim yeri belirlendi.  Hem belediyedeki veteriner hekimleri hem de bizim kurumumuzdaki hekimlerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban bayramlarını geçirmelerini sağlayacaklar.” Diye konuştu. 

TURİZM DENETİMLERİ DE YAPILACAK

Kurban Bayramı’nda ilçede yaşanacak yoğunluğa da dikkat çeken Rüzgar, “Bütün bunların yanında gıda denetimlerimizi de yapacağız. Alanyamız turizm bölgesi. Şuna kadar bütün otellerimiz doldu. Hem yurt dışı hem de yurt içi tatilcilerimiz geliyor. Bayram öncesi ve bayram süresi boyunca gıda denetimlerimizi de yapacağız. Özellikle otellerdeki denetimler bunun yanında restoran ve tatlıcı denetimlerini arttırdık. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde kurban bayramı geçireceğiz. “ İfadelerini kullandı. 

HAYVAN SAYISINDA ARTIŞ YAŞANDI

Alanya'da hayvan sayısı hakkında da bilgi veren Rüzgar, "Alanya'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayımızda artış var. Örneğin bir sene önce 13 bin büyükbaş hayvan varken bu sene 15 bin 400 büyükbaş hayvanımız var. Bu artışlar devam ettiği sürece 'Süt Birliğini kuracağız ve artışlarımız da devam edecek. Genç çiftçi desteklemelerimiz devam ediyor. 2018 yılı için genç çiftçi desteklemelerinden yararlanacaklar belli oldu. Alanyamızda şuana kadar 20 kişiyi buldu. İnşallah her sene artacak.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim