Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından,  gerçekleştirilen son 4 yılın faaliyetlerinden bazılarının yer aldığını “2013-2017 faaliyet Raporu” çıkarıldı. Son 4 yılın özetinin yer aldığı raporda Ankara’dan üyelere yönelik talep edilenler ve çıkan kararlarda yer alıyor. MATSO tarafından4 yılda yoğun bir çalışma gerçekleştirilirken, raporda çalışmalar 27 ana baslıkta özetlendi.MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş göreve gelmelerinin ardından geçen 4 yılda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek çıkarılan raporun yapılan çalışmaların özetlenmiş hali olduğunu söyledi.

İSTİHDAM ALANLARININ GENİŞLETİLMESİNE ÖNEM VERDİK

Çalışmalara Haziran 2013 tarihinde hizmet bayrağını devraldıktan sonra 17 meslek grubu ile ayrı ayrı arama toplantıları yaparak başladıklarını kaydeden Boztaş, “toplantılar sonunda hazırladıkları 2013-2017 Stratejik Planı doğrultusunda faaliyetlere başladıklarını söyledi.

Boztaş, “Hazırladığımız plan çerçevesinde ekonomimizin çeşitlendirilmesine, istihdam alanlarının genişletilmesine büyük önem verdik. Lokomotif sektör turizmin yanında ticaretimizin, tarımımızın, hizmet sektörlerimizin daha da güçlenmesini dengeli bir büyüme için gerekli gördük ve bu yönde adımlar attık”

MANAVGAT İHRACATLA TANIŞTI

“Uluslararası alanla tanışan bir ekonomi için, ‘ikili iş görüşmesi toplantılarıyla, yurt dışı pazar arama çalışmalarımızla ve ihracat eğitimlerimizle Manavgat ekonomisini ihracatla tanıştırdık”

MANAVGAT’I 13 AYRI ÜLKEDE TANITIYORUZ

“Turizmde, tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürdük. Kurumsal olarak açtığımız stantla 13 ülkede Manavgat-Side destinasyonun tanıtımı yaptık. Alternatif ürün ve pazar çalışmaları kapsamında alternatif turizm potansiyeli taşıyan ülkelerinden turizm profesyonellerini, medya mensuplarını, sosyal medya fenemonlerine Manavgat’ı anlattık tanıttık”

MANAVGAT’IN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın basamaklarından olan eğitimde, Odamızın öz kaynakları ile yaptırarak Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’ni büyük bir gururla açtık, Manavgat’a Üniversite açılması yolunda dev bir adım attık”

EĞİTİM VE SEKTÖREL RAPORLAR

“Üyelerimizin vizyonlarına derinlik ve genişlik kazandırmak için, mesleki eğitimlere büyük önem verdik. Üyelerimizin sorunlarına, İlçemizin ekonomik taleplerine bilimsel verilerle yaklaştık. Bu doğrultuda ekonomik ve sektörel yayımlar hazırladık”

MARKALAR ŞEHRİ MANAVGAT

“Yöresel ürünlerimizin ekonomik değerini artırıp ticarileştirmek için tanıtımlar yaparak her birini ayrı bir marka yapmaya çalışıyoruz”

HER KESİME EŞİT MESAFEDE DURUYORUZ

“Üyelerimizin, ekonomi dünyamızın sesi olduk, her platformda sesimizi duyurduk. Odamızı ortak aklın ve paydaşların buluştuğu merkez haline getirdik. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızla iletişim kanallarını açık tutarak, güçlü bir diyaloğu hakim kıldık”

MATSO 5 YILDIZLI

“Çalışmalarımızı, ‘5 Yıldızlı Oda’ statüsünde ve ‘Kalite Belgesi’ne sahip Oda kimliğinin ve niteliğinin sorumluluğu altında tüm Oda Organlarımız ve Personelimizle gerçekleştirdik. ‘% 100 Üye Memnuniyeti’ ve kurumsallaşma adına ‘Hizmet Standardı’ getirerek hizmette kaliteyi, etkinliği en üst noktaya taşıdık”

‘Üyesi Mutlu Bir Oda Ekonomisi Güçlü Bir Manavgat İçin’ azimle, kararlılıkla, yorulmadan, inançla çalıştıklarını vurgulayan Boztaş, aynı düşünce ve sorumluluk anlayışı içinde durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Boztaş, ilgilenenlerin “2013-2017 Faaliyet Raporu ” kitapçığını www.matso.org.tr websayfası https://drive.google.com/file/d/0ByaLif82oLaTRTdEVk11cWhQSXc/view linkinden indirebileceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim