A Haber’de yer alan habere göre Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında bir iddia ortaya atıldı.

Haberde “Millet İttifakı (CHP-HDP-İyi Parti ve Saadet Partisi) Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş'ın sahte senetle mağdur ettiği iş insanı Necmettin Kesgin A Haber'de yaşadıklarını anlattı. Kesgin, Yavaş'ın kendisine attığı tehdit mesajlarını gösterdi. Kesgin, Yavaş'ın attığı mesajlarda, "Senin düğününü basacağım. Seni Ankara'da yaşatmayacağım." dediğini söyledi.

Millet İttifakı (CHP-HDP-İyi Parti ve Saadet Partisi) Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş'ın sahte senetle mağdur ettiği iş insanı Necmettin Kesgin A Haber'de yaşadıklarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kesgin, "Senedi yediemin olarak Mansur Bey'e bırakmıştık. Olay Mansur Bey'in anlattığı gibi değil. Mansur Bey yanlış yapıyor, bana iftira atmasın." dedi.

KORKUNÇ MESAJLAR

Mansur Yavaş'ın kendisine attığı mesajları gösteren Kesgin, Yavaş'ın attığı mesajlarda, "Senin düğününü basacağım. Seni Ankara'da yaşatmayacağım." dediğini söyledi. Kesgin, Mansur Yavaş'ın kendisini sürekli tehdit ettiğini belirtti. Kesgin, "Mansur Bey çıksın bu mesajları yalanlasın." ifadelerini kullandı.

YAVAŞ HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANMIŞTI

Millet ittifakı'nca desteklenen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlarından iddianame düzenlenmişti.

"ÇIKSIN BU MESAJLARI YALANLASIN"

"Olay Mansur Bey'in anlattığı gibi değil. Mansur Bey çıksın bu mesajları yalanlasın. Mansur bey beni tehdit etti. Senedi görünce bu senet benim senedim değil dedim. Mansur bey yanlış yapıyor. Bana iftira atıyor. Ortada bir bilgisayar var ve bana ait değil. Sahte senedi icraya koyan Mansur Yavaş.

TEHDİTLER

Mesajlar öyle bir mesajlar ki... Senin düğününü basacağım, seni rezil ederim diyor. Seni kodese attırıcam diyor... Seni Ankara'da yaşatmayacağım diyor. Sahte senedi icraya koyan Mansur Yavaş. Mansur Yavaş tarafından defalarca tehdit edildim. Bu belge bana ait değil. Bu belgede soyismim yanlış yazılmış. Bu gün getir parayı canını okurum. Seni sürüm sürüm süründüreceğim. Sahtekar, dava açmışsın. Seninle uğraşacağüım. Bu hafta tutuklanmazsan ben bu mesleği bırakırım. Bu hafta kodes haftan, dinlen..

"UYAP'TAN BELGELER SİLİNMİŞ"

Belgeler elimde benim. Bu belgeler silinmiş. Mansur Bey'in imza örneği alınmadı, belgeler silindi. UYAP'tan belgeler silinmiş. Bu gelgeler bizde var. Ben kopyasını mahkemeye sundum. Neden şikayetçi olmadığımızı anlatayım. Bazen benim lehime bazen onun lehine sonuçlanıyor. Mansur Bey ile kavga dövüş olmaktan çekindim. Son dört aydır evime gidemiyorum. Mansur Bey mahkeme önünde şunu söyledi. Benin sözleşme yapmam gerekmiyor, bu senet de bir sözleşmedir. Bu ne demek 'ben vergi kaçırıyorum' demek. Yargıda kolları var...

"BENİ ARATTIRIP TEHDİT ETTİRİYOR"

Beni arattırıyor, tehdit ettiriyor. Sen neden başkanımızın parasını veriyorsun diyor. Başkan dediğin Mansur Yavaş mı diyorum. Bu tür konuşmalar tehditler var. Mansur Yavaş ile yakın ilişkiler kurduk. Bir poligona gittik atış yaptık. Mansur Bey ifadeye bile çağrılmadı. Mansur bey bunları para diçin yapsıyor. Mansur Bey duymuyor. Para yüzünden benden nefret etti. Benden kazık yediğini mi düşündü? Bülent Yücetürk Mansur Bey'in avukatı, Ankara eski Cumhuriyet Savcısı aynı zamanda CHP'den milletvekili aday adayı.

Necmettin Kesgin'in avukatı, Özgür Ilgaz:

Kendisi avukat olmasından dolayı görevi kötüye kullanmaktan bu iddia hazırlanmış durumda. Bu senedin karşılığı yok.” Bilgilerine yer verilmişti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan , CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş hakkında düzenlenen iddianameyle ilgili yazılı açıklama geldi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'millet ittifakı'nın desteklediği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında düzenlenen iddianameyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

DHA'nın haberine göre; Yavaş hakkında çıkan haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, iddianamenin, 8 Mart'ta kabul edildiği vurgulandı. Yavaş'a beyanda bulunması için 10 gün süre içeren tebligatın gönderildiği de belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müşteki Necmettin Kesgin vekilleri Avukat Levent Ekmen ve Avukat Özgür Ilgaz'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Avukat Mansur Yavaş hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçlarından suç duyurusunda bulunmaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 1136 Sayalı Avukatlık Kanununun 58 ve devamı maddeleri uyarınca Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni verilmesi talebinde bulunulduğu, Avukatlık Kanununda öngörülen yasal süreç sonrasında verilen soruşturma ve kovuşturma izinleri üzerine dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına en yakın Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığı sıfatıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza tevdi edildiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5 günlük yasal süre içerisinde iddianame düzenlenerek 'son soruşturma' açılması talebiyle 7 Mart 2019 tarihinde dosyanın Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesince de iddianame 8 Mart 2019 tarihinde kabul edilerek ilgiliye beyanda bulunması için 10 gün süre içeren tebligatın gönderildiği, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP’DEN CEVAP GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında düzenlenen iddianameyle ilgili 'Bu FETÖ taktikleridir, bize sökmez' dedi.

MYK sonrası basın açılamasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hiç kimsenin ne ezan ne de diğer kutsallarla hiçbir sorunu yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak yaptığı basın açıklamasında,

"Niyet bellidir. 31 Mart'a kadar milletin gerçek gündemi olan milletin mutfağındaki yangını konuşturmamak, artan işsizliği ve ekonomideki daralmayı gizlemek. Sarayın ve saray sosyetesinin nezdinde milletin dertlerinin hiçbir önemi yoktur. Millet sadece onların saltanatlarını sürdürmek için bir araç haline gelmiştir. Milletin satın alma gücü eriyormuş, millet işsiz kalıyormuş, ocaktaki tencereler bomboşmuş, sarayın ve damadının umurlarında bile değil. Varsa yoksa kendi koltukları. Bu koltuk sevdasına da beka diyorlar. Kendilerini vazgeçilmez zannediyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu duruma vaziyet etmenin zamanı artık geldi" diyen Öztrak, şöyle devam etti:

"Benim sözlerim aziz milletime. Bu duruma vaziyet etmenin zamanı artık geldi. Kendi koltukları için nefret diliyle konuşan, Anadolu ve Trakya topraklarında milletimizin bin yıllık kardeşliğini bitirmeye çalışan, milletimizin ekmeğine göz koyan saray iktidarına ve onun bekçisine artık bir uyarı yapma zamanı geldi. 31 Mart'ta bunları çıktıları kibir kulelerinden oturdukları saraylarında, milletimizin dertlerine sırtını dönmelerine artık milletimizin bir cevabı olacaktır. Belli ki kaybedecekleri belediyeler saray sosyetesini içine düştükleri kibir sarhoşluğundan uyandıracaktır."

"MİLLETİN MUTFAĞINDAKİ TENCERE BOŞ BUNU KONUŞACAKSINIZ"

Öztrak, AKP sözcüsü Ömer Çelik'in Mansur Yavaş hakkında sahte senetle ilgili yaptığı açılamaya ilişkin soruya ise,
"Mansur Yavaş bu konuda yarın bir basın toplantısı yapacak ve bu iddialara cevap verecek. AK Parti sözcüsünün bu iddiaları dile getirmesi, sıkıntının nerelere kadar çıktığını gösteriyor. Kaç zamandır bunu yapıyorlar. Yandaş medyayla önce çamur atıyorlar, sonra da suç olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu FETÖ taktikleridir, bize sökmez. Bir de Çelik, 'Siyasi partiler şaibesiz aday çıkarma konusunda sorumludurlar' demiş. Ama bunu kendisine söylemesi lazım. Bizde teröriste gerilla diyen aday yok. Bizde mazimiz hizmet diyerek bir yerlere mesaj göndermeye çalışan aday hiç yok. Dikkat etmesi gereken AK Parti sözcüsüdür. Milletin mutfağındaki tencere boş bunu konuşacaksınız. Diğer bütün söyledikleriniz boş" cevabını verdi.

"HİÇ KİMSENİN NE EZAN NE DE DİĞER KUTSALLARLA HİÇBİR SORUNU YOKTUR"

Ezan tartışmasına ilişkin soruyu cevaplayan Öztrak, ezanın Türk milleti için kutsal olduğunu kaydederek,
"Dünya üzerinde ezansız bir vakit yoktur. Dolayısıyla hiç kimsenin ne ezan ne de diğer kutsallarla hiçbir sorunu yoktur. Yürüyüşü düzenleyen kadın örgütlerimiz, bu konuda bir açıklama da yapmışlardır. O gürültünün kendilerinin meydana girmelerini engellemeye çalışan polisleri protesto etmek amacıyla yapıldığını ifade etmişlerdir. 3-5 tane belediye kaybetmemek için milleti bu şekilde provoke ederek birbirine düşürmeye çalışmak, millete nefret tohumları ekmek hiçbir işe yaramaz. Bunu yapan üstüne Cumhurbaşkanı gömleğini giymiş AK Parti Genel Başkanıysa o hiç olmaz. Cumhurbaşkanı gömleği varsa üstünde, milletin birliğini ve beraberliğini sağlamakla yükümlüsün. Bugün AK Parti'nin yandaş basınında çalışan köşe yazarları dahi bu işin doğru olmadığını söylerken, Cumhurbaşkanının bunların gerisine düşmesi, aslında seçim kaybetme korkusunun nerelere kadar ulaştığını açık seçik göstermektedir" açıklamasında bulundu.

“NE YOLSUZLUĞU OTURDUĞU EV BİLE KİRA” 

Gazeteci Çağlar Cilara, Mansur Yavaş hakkında ilginç bir detay paylaştı. Cilara, Yavaş ile yaptıkları sohbette, oturduğu evin kira olduğunu söylediğine vurgu yaptı, “Ne yolsuzluğundan bahsediyorsunuz? Kendisine bir ev bile alamamış” ifadesini kullandı. 

Hükümete yakın araştırma şirketleri dahil, neredeyse anketlerin tamamında önde görünen CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında hazırlanan iddianameye tepkiler büyüyor. 

Yavaş’ı sunuculuğunu yaptığı televizyon programına konuk eden Çağlar Cilara da sosyal medya hesabından yaşanan son gelişmelere yönelik bir açıklamada bulundu.Cilara, “Bir ay önce Mansur Yavaş'ı televizyon programımda ağırlamıştım. Programdan 1 saat önce gelmişti. Sohbet ederken oturduğu evin kira olduğunu söylemişti. Siz ne yolsuzluğundan bahsediyorsunuz? Kendisine bir ev bile alamamış” mesajını paylaştı. 

MAL VARLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde, 'Şeffaflık Taahhütnamesi' imzalayıp kendisi ve ailesinin mal varlığını açıklamıştı. Taahhütnamenin ilk maddesinde, “Belediye başkanı olarak birinci derece akrabalarımı da içeren mal varlığı bildirimlerimin, yıllık olarak ilan edilmesini sağlayacağım” ifadelerine yer verilmişti. 

AVUKAT HAKKINDA ŞOK İDDİA

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'tan şikayetçi olan Necmettin Kesgin'in avukatının, Şule Çet'in sanığının da avukatı olduğu ortaya çıktı.

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'tan şikayetçi olan iş insanı Necmettin Kesgin'in avukatı Levent Ekmen'in , Şule Çet'in sanığının da avukatı olduğu ortaya çıktı.

Abcgazetesi'nde yer alan habere göre, Mansur Yavaş'ın kendisi adına 600 bin dolarlık sahte senet düzenlediğini iddia ederek şikayetçi olan Necmettin Kesgin'in avukatının aynı zamanda Şule Çet'in sanığının avukatı olduğu ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim