Ahmet TUNÇ

Alanya’nın en büyük mahallesi olan ve özellikle inşaat sektöründe hızlı gelişmesi ile dikkat çeken, nüfusu kış aylarında 50 bin yaz aylarında ise 70 – 80 bini bulan Mahmutlar’da ulaşım krizi gün geçtikçe etkisini arttırıyor. 4 Yıl önce yapılan yerel seçimler sonrası çözüm isteyen Mahmutlar’a çözüm sözü verilmiş ancak bir sonuç alınamamıştı.

NEDEN ÇÖZÜLEMİYOR.

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, konuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e aktardı. Türel ile görüşen Muhtar Top, ilçede 20 kişilik 18 araç olduğunu ve halkın ulaşım sıkıntısı çektiğini anlattı. Yaşanan durum üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Mahmutlar’daki toplu taşıma araçlarının 20 kişilik ruhsatları olduğunu ifade ederek sorunun çözümü için “4 kişi birleşsin 9 tane 80 kişilik araç alsın” önerisinde bulundu. Ancak dolmuş şoförleri öneriyi kabul etmeyince Başkan Türel bu defa, “3 kişi birleşsin 12 tane 80 kişilik araç alsın, 20 kişilik ruhsatı olan dolmuşçuların bir tanesine 80 kişilik araç ruhsatı veremem işin içerisine rant girer” önerisinde bulundu. Ancak dolmuş şoförleri bu öneriyi de kabul etmeyince Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı menderes Türel, konunun kökten çözüme kavuşacağını söyledi. Aradan 4 yıl geçti ancak bir çözüme ulaşılamadı.

“ALANYA’NIN NÜFUSUNU BİZ ARTTIRIYORUZ”

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, Gerçek Alanya Gazetesine açıklamalarda bulundu. Top, “Mahmutlar’ın nüfusu geçtiğimiz yıl 1500 arttı. Alanya’nın nüfus artışı ise 2000 yani Alanya’nın nüfusu Mahmutlar sayesinde artıyor. İnşaat sektörü en fazla Mahmutlar’da gelişti buna rağmen 18 tane 20 kişilik dolmuşun içersine sıkışıyoruz. İnsanlar işlerine gidemiyorlar “ dedi.

6 BÖLGEYE ULAŞIM YOK

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, her geçen gün önemli ölçüde artan nüfuslarla birlikte Mahmutlar’ın iç ulaşımında da ihtiyaçların baş gösterdiğini söyledi. Top, “İnşaat sektörü arttıkça eski yasa da mahalle olabilecek kadar büyüklükte bölgelerimiz ortaya çıktı. Ancak bu bölgelere ulaşım yok. Oralarda binlerce insan yaşıyor. Çok sayıda caddemize ulaşım yok ama bunların en önemlileri, Kılıçarslan Caddesi, Keşbeleni Caddesi, Fatih caddesi, Sinan Paşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Kuvez Caddesi (Cezaevi Yolu).  Mahmutlar’ın içine hizmet veren dolmuşlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

“ENGELSİZ KENT HİKAYESİ”

“Her fırsatta Alanya’nın engelsiz kent imajında bahsediliyor. Biz Alanya içerisinde değil miyiz veya diğer Mahalleler. “ diyen Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, “Biz Alanya merkezden bile daha çok turist ağırlıyoruz. Hep konuşuluyor engelsiz kent diye. Ancak Alanya Merkez dışında kalan hiçbir mahallede engelsiz diye bir kavram yok. Hele Mahmutlar’da sağlıklı vatandaşlar bile ulaşım sağlayamıyor, kaldı ki engelli vatandaşlarımıza hizmet edilebilsin. Mahmutlar her gün göç alıyor ancak ben yaşlı ve engelli vatandaşlarımız çilesini gördükçe çok üzülüyorum. Engelsiz kent tabirleri hepsi dede korkut hikayesi” dedi.

“ALTERNATİF ULAŞIM İSTİYORUZ”

Muhtar Top, çözüm önerisini de aktardı. Ahmet Top, “Madem rant olacak kaygısıyla 80 kişili otobüsler konulamıyor. O zaman belediye taksın resmi plakayı kendisi işletsin. O zaman rant cümlesi ortaya çıkmaz. Küçük araçlarımız da Mahmutlar içerisine hizmet verir. Bizim sahil yolumuz düz, raylı sistemde kullanılabilir. Yeter ki sorun çözülmek istensin. Ancak 4 yıldır oyalıyorlar bizi, şimdi seçime 1 yıl var hiçbir belediye bu sorunla uğraşmayacaktır. Olan yine Mahmutlar halkına olacak. Vatandaşlar benim kapımı aşındıracak bende soruna çözüm bulamadığım için kahrolacağım. Bu sorunların çözülmesi hem vatandaşlar hem de dolmuş şoförleri için mutluluk verici olacaktır” şeklinde konuştu.