Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü, KYK Antalya İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi içerisinde bulunan Muratpaşa Yurdu'nda düzenlenen Aşure Günü'ne, Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Müftüsü Osman Artan ve KYK İl Müdürü Mustafa Sabri Ak ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılışında konuşan KYK İl Müdürü Mustafa Sabri Ak, Aşure Günü'nün bu yıl 8'incisini yaptıklarını belirtti. Antalya'daki yurt kapasitesini 4 bin 200'den 13 bine çıkardıklarını aktaran Ak, "Şu an bulunduğumuz Muratpaşa Yurdu'nun bazı bloklarında internet yoktu. Gelecek hafta bu sorunu çözüyoruz" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise toplum olarak dostluğu ve kardeşliği pekiştirip, geliştirmek zorunda olunduğunu söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu aşure ikram töreni ve yurtta yapılan sportif tesislerin açılışı için bir araya geldiklerini hatırlatan Vali Karaloğlu, "Her şeyden önce herkesin hem hicri yeni yılını hem de aşure gününü kutluyor ve Kerbela şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnsanlık tarihinde de İslam tarihinde de çok önemli olayların Muharrem ayı içerisinde bizatihi aşure gününde olduğu hususunda çeşitli rivayetler var. Ancak bunlardan en önemlisi Hz. Hüseyin ve ehlibeytten arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilmesidir" dedi. Eğer uyanık olunmazsa yeni Kerbela'ların yaşanabileceğinin altını çizen Vali Karaloğlu, "Bir Türk, bir Müslüman olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve aramızdaki muhabbeti güçlendirmezsek birileri İslam coğrafyasında her gün Kerbela'ların yaşansın diye mücadele verir. Bize düşen yeni Kerbela'ların olmaması için ne yapacağımızdır. Irak'ta, Suriye'de Arakan'da, Filistin'de ve Somali'de yaşananalar bugünün Kerbela'sı değil midir. Bunları önlemek için hepimiz, gençlik olarak ne yapmalıyız, buna nasıl engel olmalıyız diye düşünmek zorundayız. Belki Kerbela'dan çıkaracağımız en büyük ders bu olmalı. Eğer biz oyuna gelmeye devam edersek bu coğrafyada Kerbelaları bitirmeyecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler öğrencilere aşure dağıttı. Heyet daha sonra yurt içerisindeki halı sahanın açılışını yaptı. Vali Karaloğlu burada oynanacak bir maçın da başlama vuruşunu yaptı.