Bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 'Dünyanın 14 Harikası ve Mitoloji' temasıyla dikkat çekiyor. Geçen yıldan itibaren 12 ay ziyarete açık hale getirilen festival bünyesindeki kum heykel sergisinde, UNESCO tarafından belirlenmiş antik dünyanın 7 harikasının yanı sıra 2007 yılında İsviçre merkezli 'New 7 Wonders Vakfı'nın düzenlediği yarışma sonunda 100 milyon katılımcının oylarıyla belirlenen eserlerin de kumdan heykelleri yer alıyor.

MİTOLOJİK KARAKTERLER

10 bin tonu aşkın özel kum kullanılarak yaklaşık 10 bin metrekare genişliğindeki alanda düzenlenen sergide Kolezyum, Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Machu Picchu, Kurtarıcı, Chichen Itza Piramidi ve Taç Mahal dünyaca ünlü kum heykeltıraşlarca canlandırıldı. Ayrıca mitolojik olaylardan esinlenerek Thor, Afrodit, Truva Atı, Horus'un da aralarında yer aldığı pek çok eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Festival Direktörü Cem Karaca, dünyanın en büyük ve prestijli kum heykel festivallerinden birisi olan etkinliğin artık gelenekselleştiğini söyledi. Festivalin Antalya ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen önemli kültür sanat etkinliklerinden birisi haline geldiğini ifade den Karaca, Lara sahilinde düzenlenen festivalin yerli yabancı yediden yetmişe herkese hitap ettiğini vurguladı.

GECE LED AYDINLATMA

Yerli halkın yanı sıra tatilcilerin eğlenceli bir ortamda kaliteli bir etkinlikle tanışma fırsatı bulduğunu ifade eden Karaca, "Sergi ziyaretçileri dünyanın dört bir yanına dağılmış harikaları tek bir alanda görme fırsatı buluyor. Ziyaretçiler sadece su ve kum kullanılarak devasa boyutlarda yapılan kum heykelleri şaşkınlıkla izlerken, genel kültürlerini de geliştirme imkanı buluyor" dedi.

 Her gün 10.00- 23.00 saatleri arasında serginin ziyarete açık kalacağını vurgulayan Karaca, "Havanın kararmasıyla özel led aydınlatma sistemi devreye giriyor. Heykeller rengarenk bir ortamda sergileniyor. Temaya uygun yapılan müzik yayını, ziyaretçileri adeta masalsı bir dünyada yolculuğa çıkıyor. Ayrıca heykellerin önlerine asılı tabelalarda ise hikayeleri anlatılıyor" diye konuştu.