Spagetti çubuğu, bant ve ip kullanarak oluşturdukları kulelerin en üstüne bir adet marşmelow koyarak en yüksek kuleyi kurmaya çalışan öğrenciler bu uygulama ile birlikte eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda etkili örgüt yönetimi konusunu deneyimleyerek öğrendiler.

GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ YETİŞİYOR

Bu uygulama sayesinde ileride yönetici olduklarında hem bir ekip yönetme, hem de ekip çalışması  yaparken bütünün bir parçası olarak hep birlikte sonuca ulaşma deneyimini tattılar. Çalışmanın amacı, öğrencilerin etkin ve etkili iletişim ile kısa sürede verilen bir hedefi en efektif şekilde yerine getirirken takım çalışmalarında ve liderlik konusunda öğrendikleri iletişim teknikleriyle karar verme süreçleri ve problem çözme yöntemlerini uygulamalı olarak test etmeleriydi.

Dünyaca ünlü TED konuşmalarında yapılan deneysel araştırmalarda farklı iş grupları, farklı yaş grupları ve hatta anaokulu öğrencileri de dâhil olmak üzere  yüzlerce kişi üzerinde yapılan bu uygulamada İşletme mezunlarının farklı fikir ve bakış açılarına açık olması gerektiği sonucuna varılmıştır. Bu sebeple henüz birinci sınıf öğrencilerine bu çalışma titizlikle yaptırılarak mezun olduklarında çok yönlü yöneticiler olmaları hedeflenmiştir.