Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, saat 11:00'de Alanya Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Kula, isim vermeden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun, "Alanya'da düzen bozuldu" açıklamalarına cevap verdi. Kula sözlerine, Alanya'daki huzur ve güvene vurgu yaparak başladı ve, "Değerli arkadaşlar hiç şüphesiz Alanya Dünyanın en güvenli, en huzurlu şehridir. Bunun altını çizmek istiyorum. Alanyamızda çeşitli milletlerden insanlar hoşgörü ve uyum içerisinde mutlu biçimde yaşamlarını sürdürmektedirler. Bu yönüyle Alanya Dünyada örnek bir şehirdir. Şehrimizi bu huzur ve güven içerisinde 4 yıldır yönetmekteyiz. Geçen hafta 18'inci festivalimizi gerçekleştirdik ve 40 civarı basın mensubu da bu etkinliği takip etti" ifadelerini kullandı. 

"ALANYA'YA ZARAR VERMEYE HAKLARI YOK"

Açıklamalarına isim vermeden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun Alanya Belediyesi'ni hedef alan sözlerine cevap vererek devam eden Kula, "Bu şehirde yaşayan herkes, sorumluluk sahibi olan herkes yaptığı konuşmalarda ağzından çıkana dikkat etmelidir. Alanya'nın imajını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ve ekibini eleştirebilirsiniz. Alanya'nın bir turizm kenti olduğunu kimse unutmamalı. Alanya'nın imajını bozacak açıklamalardan herkes kaçınmalıdır. Alanya'ya gelen turistleri rahatsız etmemek mantığı ile şehrin imajını bozmamak ve misafirlerimizi rahat ettirmek için her türlü önlemi alıyoruz. Bununla birlikte geçen gün 14 işyeri ve 2 tekneyi mühürledik" dedi. 

"ESNAF İLE BELEDİYENİN ARASI AÇILMAK İSTENİYOR"

Her ceza kesilen işletmenin ifşa edilmediğini ifade eden Kula, "2015 yılında Alanya Kaymakamlığı, Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile bir protokol imzaladık. Bunun amacı zabıta ekiplerini zan altında bırakacak durumların ortadan kaldırılmasıydı. Her türlü çekimler görseller hazırlanıyor ve taviz verilmiyor.  Verilen kapatmalar ile alakalı olarak ceza süresi tamamlanmadan işletmenin açılmasına onay vermiyoruz. Esnafla Alanya Belediyesi'nin arasını açmaya çalışanlar var. Biz esnafın para kazanması için onların yanındayız. Biz bir çok yaptığımız uygulamayı kesinlikle kapama kararı verilinceye kadar ifşa etmiyoruz,  kapatma kararı olanları ifşa ediyoruz." diye konuştu.

"DEMEK Kİ ONLARIN DÜZENİ BOZULDU" 

"Alanya'nın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok" diyen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, "Kapatılan işyerleri ile ilgili kamu kurum kuruluşlarından devreye girenler var. Biz bu konuda taviz vermiyoruz. Bu insanlar, neden bu işyeri kapanmasın diye ricalarda bulunuyorlar. Baskıyla karşılaşıyoruz ancak kararı sonuna kadar uyguluyoruz. Alanya Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız arkamızda duruyor. Biz Alanya'nın düzeninin disiplinin bozulduğuna inanmıyoruz. Birileri işyerleri kapanmasın diye ricada bulunuyorsa demek ki onların düzenleri bozuldu" dedi.

"4 KURUM ZAN ALTINDA KALIYOR" 

Kula, yapılan açıklamaların 4 kurumu zan altında bıraktığını ifade ederek devam ettiği açıklamalarında, "Alanya'nın düzeni bozuldu mantığı ile basında çıkan haberlere baktığımızda 4 kurum zan altına bırakılıyor bu kurumların Alanya'nın geleceği için her şeyi yaptıklarına inanıyorum. Kendimiz birebir sahada da çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

"SİYASİ KAYGIYLA ALANYA'YA ZARAR VERİLMEMELİDİR"

Basın mensuplarının "Açıklamanızın hedefinde AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun açıklamaları mı var" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Kula, "Bence talihsiz bir açıklama, başkan yanlış yönlendirilmiş olabilir. Gelecek veya siyasi kaygıyla hiç kimse Alanya'ya zarar vermemelidir" dedi.