KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü, 50 bin TL faizsiz kredi imkanı nedeniyle hareketli saatler yaşıyor. Başvuruların başladığı ilk gün sabah saatlerinden itibaren müdürlük önünde uzun kuyruklar oluştu. Kredi imkanını olumlu karşılayan esnaf, 12-13 dereceye ulaşan hava sıcaklıklarına aldırmadan uzun süre kuyrukta sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Bir Milli Piyango bileti satıcısı da Antalya İl Müdürlüğü önünde bekleyerek satış yapmaya çalıştı. Satıcı, esnafın krediye gösterdiği ilgiyi Milli Piyango biletine göstermediğini söyledi.

ŞANSA BAĞLI

Kredi başvurusunda bulunan kuaför Ziya Ergün, devletin esnafa yardım edeceğini duyduğunu belirterek buraya geldiğini söyledi. Ergün, “Bir ev almıştım, onun kredisini kapatmaya çalışacağım. Bir miktar parayla da kendi işyerimi yenileyeceğim" dedi. Tıbbi malzeme satışı yapan Emin Angı da kredi çıkması durumunda açığını kapatacağını söyledi. Medikal ürün almayı planladığını dile getiren Emin Angı, kredi için şansını denediğini aktardı. Kredi için sırada bekleyen Kasap Ahmet Öngel de krediyi balık tutmaya benzetti. Öngel, "Şansımız yaver giderse kredi çıkar" dedi. İnşaat malzemeleri satan Adem Metin de nakit ihtiyacı olduğunu belirterek başvuru yaptığını kaydetti. Metin, “Beklemek uzun sürüyor ama kredi çıktığında buna değecektir" diye konuştu. 


21 ARALIK SON


Krediye başvurular 21 Aralık Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. İnternet üzerinde yapılacak başvuruyla başlayan süreçte toparlanacak evraklar, müdürlüklere teslim edilecek. İlk 12 ay ödeme yapılmadan toplam 36 ay geri ödemeli faizsiz kredi 15 bin esnafa verilecek.