- Muammer TEMEL

Sezon öncesi hazırlıklarını Atatürk Spor Salonu’nda yapan kırmızı beyazlı ekip, sezonun başlamasına 2 hafta kala 75. Yıl Spor Salonu’nun tadilatının sona ermesiyle sahasında ilk çalışmasını yaptı. Bütün takımın hazır olduğu çalışmada, “kraliçeler” taktik ve şut organizasyonu çalıştı.

“EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Taylan Yerlikaya antrenman sonrası açıklamalarda bulundu.

Federasyon Kupasında eksiklerini gördüklerini belirten tecrübeli Koç, gidişattan memnun olduğunu söyledi. Yerlikaya; “Federasyon Kupası’nda eksiklerimizi gördük. Takıma geç gelen veya sezonu boş geçiren arkadaşlar oldu. Onlarda sezon başlangıcının öncesinde mutlaka formunu yakalayacaktır. Takımın gidişatından memnunum. Sezon başlangıcına kadar olan sürede gördüğümüz eksiklikleri giderip sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Şu an sakatımızın olmaması sevindirici. Kuvvet antrenmanlarımıza ve topla taktik antrenmanlarımıza devam ediyoruz” dedi. 

TAKVİYE YOLDA

Başantrenör Taylan Yerlikaya yaptığı açıklamada forvet pozisyonuna bir takviye daha yapacaklarını açıkladı. 
Kraliçelerin patronu; “Bir tane daha takviye düşünüyoruz. Nokta atışı yapmak istiyoruz. Forvet pozisyonuna transfer yapacağız. Bu konuda acelemiz yok. En iyisini alabilmek için ince eleyip sık dokuyoruz. İnşallah lig başlamadan önce bu transferimizi de duyuracağız” dedi.

İLK MAÇ TED ANKARA DEPLASMANI

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin ilk haftasında güçlü ekiplerden Ted Ankara Koleji’ne konuk olacak olan kırmızı beyazlılarda Başantrenör Yerlikaya, maçtan ümitli. Koç; “Ligin güçlü ekiplerinden bir tanesiyle hem de deplasmanda sezonu açacağız. Kupa maçlarında onları da izleme fırsatımız oldu. Sürekli baskılı oynuyorlar ve yorulmuyorlar. Maç geneline dirençlerini yayabiliyorlar. Elimizden geleni bu maçta yaparak, lige iyi bir başlangıç yapmayı umuyoruz” dedi.

Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takım Kaptanı Tuğçe Erden Arslan, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada kupa maçlarına dezavantajla gittiklerini vurgularken, hedeflerinin ilk 8 olduğunu söyledi. 

Kaptan; “Biz, Federasyon Kupası’na dezavantajla gittik. Çünkü diğer takımlar çok hazırlık maçı oynayarak oraya geldi. Onlar bize göre daha hazırdı. Biz, hiç hazırlık maçı yapmadan gittik ve bu yüzden çok rahat kazanabileceğimiz ilk maçı tehlikeye soktuk. Netice de kazandık ama o maçta 1 sayı fark bize yakışmadı. Tabi hazır olmayışımızın sonucunu 2. maçta gördük. Çok çalışıyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Sezon başında takıma kazandırılan genç arkadaşlarımıza çok güveniyorum. Bizim olmak istediğimiz yer ilk 8. Bunun için çalışıyoruz. Bunu da iyi çalıştığımız ve iyi mücadele ettiğimiz sürece başaracağımıza inanıyorum” dedi.