İbrahim İPBÜKER/ÖZEL HABER

Büyükşehir Yasası’ndan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde oluşturulan koordinatörlük makamları İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş, bu gelişmenin ardından Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de görevinden alınmıştı.

DANIŞMANLIK BEKLENTİSİ

Koordinatör Hüseyin Güney’in görevden alınmasından sonra Alanya kamuoyunda, ‘Güney Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in danışmanı olarak atanıp, fiilen görevine devam edecek” şeklinde beklentiler ortaya çıkmıştı. Ancak, erken seçim kararı alındıktan sonra bu beklentiler de boşa çıktı ve Hüseyin Güney’in milletvekili aday adayı olmaya hazırlandığı öne sürüldü.

MAKAM ODASI DEĞİŞTİRİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi İlyas Şirin, Hüseyin Güney’in görevden alınmasının ardından, daha önce Menderes Türel tarafından “tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle görevden alınan Nurettin Uludağ’ın, Kaymakamlık binasındaki makam odasını kullanmaya başlamış, Hüseyin Güney’in makam odası ise bir süre boş kalmıştı. Dün yaşanan yeni gelişmelerin ardından, Hüseyin Güney’in Kaymakamlık binasındaki makam odası lağvedildi. Odaya hizmet biriminin Kestel’deki binasında görev yapan bazı personeller yerleştirildi. Böylece koordinatörlük makamının Alanya’da  fiilen de sona erdiği tescillenmiş oldu.