Konya'da Pazar günü sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar yağışı öğle saatlerine doğru durdu. Meteoroloji'nin uyarılarında Konya ve Karaman'da pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirilmişti.

Meteoroloji'nin tahminleri tam saatini buldu ve Pazar günü Konya, karlı bir sabaha uyandı.

Öte yandan Meteoroloji, Konya'da 07 Ocak 2018 Pazartesi günü sıcaklıkların eksi değerlere ineceğini ve Konya'nın yeni bir soğuk hava dalgasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Buna göre Konya'da özellikle akşam saatlerinden itibaren kendini hissettirecek soğuk hava dalgası saat 21:00'dan itibaren eksi seviyelerin çok altına inecek.

Kış günlerinin en soğuk haftasına girecek Konya'da hava sıcaklıkları saat 21:00'da eksi 1'e ilerleyen saatlerde eksi 4 ila eksi 7 derecelere kadar inecek.

Yine Meteoroloji'nin tahminlerine göre Konya'da kar yağışının devam etme ihtimali de görünüyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor olsa da kar tahminini yineleyen Meteoroloji'nin bu tahminlerini yabancı kaynaklar da doğruluyor.

Kar yağışının gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Diğer taraftan devam etmesi muhtemel kar yağışı ve soğuk hava tahminlerinin ardından öğrenciler de gelecek kar tatili haberine odaklanmış durumda.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre kar tatilini erken haber vermeyen Konya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin tavrı ise merak konusu oldu.

AYRINTILAR GELDİKÇE AKTARACAĞIZ