Alanya Kent Konseyi, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıldönümü olan 5 Aralık etkinliği için, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı  Nurhan Özcan ve Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümran Aykut’un katılımıyla Yerel Gündem 21 Evi’nde toplantı gerçekleştirdi.


Toplantıya , Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Alanya’da faaliyet gösteren kurum, siyasi parti, oda ve derneklerin  38  kadın temsilcisi katılım sağladı.
 5 Aralık etkinliği için kadınlara destek veren, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel kadınların talep ve önerilerini dinledi. 
Alanya Kent Konseyi’nin  projesi olan Pazar projesi için Başkan Yücel ile görüşüldü. Pazar projesi ile  haftanın bir günü semt pazarları gibi belirlenen bölgede kadınların ürettiği  organik ürünleri sergileyebilme olanağı sağlanması planlanmaktadır. 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ,belediye faaliyetleri ve planlanan projelerden bahsetti. “Bu dönem kadınları ve çocukları kapsayan sosyal projelere ağırlık verdik, bu konularda bir öneri ya da projeniz olursa elimizden geldiğince destekleriz. Her zaman belediye olarak destekçiniziz”. Şeklinde konuştu. 
Ardından toplantıya devam eden kadınlar, 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat 12:00’da Anıt önünde gerçekleşecek olan program için planlama yaptılar. Oy birliği ile belirlenen programa göre;
•    Saygı Duruşu – İstiklal Marşı 
•    Çelenk Sunumu
•    Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma
•    Mesajların verilmesi
•    Temsili sandığa dileklerin atılması