Burak GÜL

Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, Alanya’nın en önemli turizm bölgesi olan Konaklı’daki son durumu aktardı. Orkan,  “Konaklı2mızda 2019 sezonunda bütün Alanya’mızda olduğu gibi iyi bir sezon umut ediyoruz. Şuan itibari ile Nisan ayında ortalama yüzde 50 dolaylarında bir doluluk yakalanmıştı. Ve Mayıs ayında yüzde 80 doluluk oranını yakalamış durumdayız. Bölgemizde konaklayan misafirlerimizin çoğunluğu Rus pazarı teşkil ediyor. Bunun yanı sıra Avrupa ülkeleri Baltık ülkelerinden de misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz.” Diye konuştu. 

“ARTIŞ ÇOK BÜYÜK OLMAYACAK”

Rus uçağının düşürülmesinden sonra tarihin en kötü sezonunun yaşandığı 2016 yılının ardından 2017 ve 2018 yıllarından kademeli olarak toparlanma yaşandığının altını çizen KONTİD Başkanı Orkan, “Toparlanma devam ediyor ancak rakamların 2018’in çok fazla üzerine çıkacağını sanmıyorum aşağı yukarı aynı ivmede devam edecektir.” Dedi. 

“MALİYETLER ÇOK YÜKSEK”

Doların artışı ile birlikte maliyetlerin çok fazla arttığını belirten Orkan, “Otelcilerin maliyetleri geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olacak. Geçen yıl kriz dönemlerindeki yüksek fiyat artışları elektrik, yakıt, alkol ve gıda gibi ana girdileri çok fazla eklemişti. Maalesef hiçbir fiyat değişimi söz konusu değil artarak devam etmekte ve maliyetlerimiz çok üst seviyede.” Şeklinde konuştu.