22-25 Ekim tarihleri arasında birbirinden değerli yazarları konuk ederek okurları ile buluşturan 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri’nin son gününde de ziyaretçiler, kitapları incelemenin ve imzalatmanın yanında konferanslarla da ünlü yazarları dinleme fırsatı buldu. Alanya Kültür Merkezi’nde Yazar Sema Maraşlı, Adil Akkoyunlu ile Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın düzenledikleri konferanslarda okurları ile buluştuğu dördüncü günün kapanış konferansını Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak gerçekleştirdi. Konferansa ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Eğitim Bir Sen Başkanı Abuzer Gündoğdu, ALKÜ Daire Başkanları, akademik ve idari personeli ile vatandaşlar katıldı.

“FAKÜLTENİZİN SON YILINI DÜNYANIN BAŞKA YERİNDE OKUYUN”

“Yakın Tarih” konusunda gerçekleştirdiği konferansında bu konuda salondakilere bilgiler veren Dilipak, öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.“Yeni bir dünyanın kurucu öncüleri olacaksanız, fakültenizin son yılını dünyanın başka bir yerinde okuyun. Yunus Emre bunun için var, Mevlana bunun için var. Dünyada ne olup bittiğini görmek, duymak, bilmek zorundasınız.” diyerek salonda bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Abdurrahman Dilipak, onlara dört dil öğrenmenin ayrıca gerekli başka bir unsur olduğunu ifade etti.

“DÖRT DİL BİLİN”                                                                 

Dilipak, “ Anadilinizi ve ülkemizin dilini saymıyorum. Dünya ile iletişim kurmak ve akademik kariyerinizi sürdürmek istiyorsanız İngilizce bileceksiniz; inanç, kültür, geleneğinizle ve köklerinizle bağ kurmak istiyorsanız Arapça öğreneceksiniz; fakültenizin son yıllarını başka yerde okuyacaksınızyaHindistan’a ya da İspanya’ya gitmek istiyor olabilirsiniz İspanyolca, Latince, İbranice öğrenin, Rusça öğrenin kısacası dördüncü dili siz seçin.” diyerek konuşmasına devam etti. Teknoloji konusunda da salondakilere öğütler veren Dilipak; “Saniyede 300 bin kilometre hızla hareket eden bir dünya var artık. Teknolojiyi onun kölesi ve bağımlısı olmadan dilini bilerek kullanmanız gerekiyor. Ya yenidünyanın efendileri olacaksınız ya da yenidünyanın köleleri olacaksınız. Her şey değişiyor. Biz yakın tarihin yaşayan canlı tanıklarıyız.” şeklinde konuştu.

“AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN”

Ardından 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri’nin kapanış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı;mühim olan şeyininsanların düşünmesi olduğunu belirterek “Aklınızı kimseye kiraya vermeyin. İnsanın bir şey okurken, bir şey düşünürken çok yönlü düşünmesi aklını kiraya vermemesi, insanların her konuya çok değişik açılardan bakıp en doğruyu bulması gerekiyor.” dedi.

Konuşmasının devamında Rektör Pınarbaşı; “Dilipak’ın vermiş olduğu güzel mesajları da vardı. Bizler, çok vatansever ve yardımsever bir milletiz; bizle böyle bir milletin evlatlarıyız. Kim mazlumsa, kim yardıma muhtaçsa, Müslüman olsun gayri Müslüman olsun, ne olursa olsun Türkler her zaman haksızlığa uğrayan insanların yanında yer almıştır ve yanında da yer alacaktır. Abdurrahman Dilipak’a vermiş olduğu güzel mesajlar için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. Konuşmasında Rektör Pınarbaşıayrıca, ALKÜ 1. Kitap Fuarı ve İmza günü etkinliklerine destek veren kurum ve kuruluşlarına, Organizasyon Komitesi Başkanı Meryem Pınarbaşı’na, Kitap Fuarında görev alan gönüllü öğrencilere ve destek veren herkese teşekkür etti.

“KİTAP FUARIMIZI GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Kitap fuarının birinci yılı olması dolayısıyla “Bu yıl eksikliklerimizi gördük amacımız bu kitap fuarını geleneksel hale getirip her yıl devam ettirmektir.” diyerek sözlerine devam eden Rektör Pınarbaşı, “Alanya halkına da gösterdikleri ilgiden doyalı da özellikle teşekkür ederim. Geleneksel hale getireceğimiz Fuarımızda önümüzdeki sene daha kapsamlı ve daha geniş yelpazelere açılacağız.” diyerek konuşmasına son verdi.