Düzenlenen Kitap Fuarına Alanya Bin  Aile Bir Aile Derneği Başkanı ve Saray Mahallesi Muhtarı Süleyman Dora, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, CHP Alanya Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kurdele kesiminin ardından stantlar gezildi. Fuarda panel, söyleyişi, seminer, tiyatro gösterileri de olacak.

ALANYA'DA KİTAP FUARI EKSİKLİĞİ VAR

Açılışta konuşan Dora, “Alanya'nın kitap fuarı eksikliği olduğunu düşünüyoruz. 13 Mart 2017'den itibaren Alanya'da  gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı organizasyonlar için ön çalışma yapıyoruz. Bu yıl ki amacımızın birincisi kitap fuarı komitesini oluşturmak. Bundan sonraki yapılacak olan kitap fuarlarında komiteyi oluşturmak, gelecek yıllarda kitap fuarı için 3 ay önceden toplanıp herkes görevini bilecek şekilde bir organizasyon yapmak. İkinci amacımız Bin Aile Bir Aile Derneği’mizin kar amacı olmaz bilirsiniz  bir şey kazanılırsa Alanya'mıza dernek üzerinden bir tane Dijital Kütüphane hediye edeceğiz” dedi.

ALANYA'YAYI KÜLTÜR ŞEHRİ YAPACAĞIZ

Başkan Yücel ise “Bu kitap fuarının açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Alanya'mızı kültür şehri yapma yolunda ilerliyoruz" dedi. 

KİTAP FUARININ AYRINTILARI İSE ŞU ŞEKİLDE

13 Ocak 09:15- 13:00 Özgür Polat "Gelişen Beynin Şifreleri" Elif Küçükoğlu "Z Kuşağından Anaokulu". 13:00-15:00  İrfan Gürkan Çelebi "Söyleyişi". 15:30-17:00 Ali Erkan Kavaklı "Söyleyişi" 18:00-20:00 Mustafa Karataş "Aile Semineri"

14 Ocak 14:00-15:30  Fatih Erdoğan Seminer. 16:00-18:00 Utku Erişik "Tiyatro". 20:00 Kapanış.

ALANYALI YAZARLAR

Fuara katılan olan  Alanyalı yazarlar, Mehmet Kaya Yeni Saray,  Murat Yazıcı,  Nuray Kaya, İsmail Yıldız, Zühtü Ulukapı, Adem Durmazer, Suzan Aydemir Büyük,  Mesut Gueres,  Mehmet Mollaosmaoğlu,  Cemil Sarıkaya, Aslan Bayır, Şafak Kuru,  Mehmet Ali Dim,  Haşim Yetkin, Mehmet Mutlu,  Ahmet Olgun,  İsrafil Atıcı,  Suzan Tellioğlu,  Murat Haydaroğlu,  Selma Koruk,  Garip Görgülü,  Abdullah Faruk Taşdemir,  Cemil Göktepe,  Hacer Gezer,  Leyla Sözgen, Nil Pioterel, İbrahim İpbüker, Hayri Yenialp, Engin Akkaya, Aynur Şahin, Süreyya Akkaş.