ANTALYA - Kırcami'de planlama sürecini yürüten Muratpaşa Belediyesi, 30 yıldır imar sorunu yaşayan bölgede yerel yönetimlerin işbirliği içinde son aşamaya gelen planlama çalışmasının seyrine ilişkin açıklama yaptı. 

 Yazılı açıklamada Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallerinin tamamı Fener ile Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan Kırcami bölgesine ilişkin planlama sürecinde kısa süreli gecikmeler yaşanmakla birlikte, süreci engelleyici hiçbir olumsuzluğun söz konusu olmadığı vurgulandı. 

 REVİZYON YAPILMASAYDI NE OLURDU?

 Gecikmenin nedeni olarak bölgenin 5 bin ölçekli nazım imar planına açılan davalarda oluşan bilirkişi raporları doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'nin ortak kararıyla ilgili planlarda yapılan revizyon olduğu belirtildi. Söz konusu revizyonun yapılmaması halinde Kırcami'de bir 30 yıl daha sürecek imar karmaşasının ortaya çıkacağının belirtildiği açıklamada, bu sürecin uygulama imar planı ve parselasyon sürecinde 3 ay gecikmeye neden olduğu belirtildi. 

 İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLECEK

 Açıklamada planlama sürecine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

 "Kırcami bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, Belediyemiz Meclisi'nin 1 Nisan 2016 tarih ve 156 sayılı kararıyla uygun bulunmuş olup, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9 Mayıs 2016 tarih ve 527 sayılı kararı ile değiştirilerek onanmıştır. Kırcami bölgesi 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna askı süresi içerisinde yapılan itirazlar Belediyemiz Meclisi'nin 1 Temmuz 2016 tarih ve 359 sayılı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Temmuz 2016 tarihli 901 sayılı kararlarıyla değerlendirilmiş olup, söz konusu plan 16 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında Müdürlüğümüz panosunda askıya çıkarılmıştır. Askı süresi içerisinde itirazlar gelmiş olup, 4 Ekim tarihinde toplanan Belediye Meclisi'nde itirazlar Planlama ve İmar Komisyonuna havale edilmiştir." 

 TARİH ARALIK AYI

 İtirazların Muratpaşa Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısında değerlendireceği ve ilgili meclis kararının aynı ay içinde toplanacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclis gündemine sunulacağının altı çizilen açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de en geç aralık ayı içinde itirazlarla ilgili kararını vereceği belirtildi. 

 PARSELASYON İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

 Bu süreçle birlikte Kırcami'de, parselasyon uygulamasına devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, 2017 yılı içerisinde Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenlerinden parselasyon işlemi onaylanıp, askı işlemlerine başlanacağı duyuruldu. 

 2017'DE İMAR TAPULARI VERİLECEK

 Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nce yapılan işlemlerin de eş zamanlı sürdüğünün belirtildiği açıklamada, sürecin bundan nasıl devam edeceğine ilişkin şu bilgiler yer aldı:

 "Askıda itiraz olursa, itirazlar değerlendirildikten sonra kesinleşen parselasyon planı tescil işlemleri için Kadastro ve Tapu Müdürlüğü'ne gönderilecektir. Tescil işlemlerinin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı ve bölgede 2017 yılı içerisinde imar tapularının verileceği öngörülmekte olup, Belediyemiz Kırcami Bölgesindeki sorunlarla ilgili çözüme yönelik çalışmalara hassasiyetle devam etmektedir."