Bugün öğleden sonra Ankara'ya gidecek olan Kılıçdaroğlu'nun, MYK'yı, yarın da Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdığı öğrenildi.  

TUTUKLAMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iki gündür süren CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulundu.Konuşmasına "9 gazeteci arkadaşın tutuklanması asla kabul edilecek bir eylem değildir" sözleriyle başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse başka bir gerekçe aramasın. 'Yargı bağımsızlığıymış, yargıya müdahale edemiyoruz' gibi gerekçelerin arkasına kimsenin sığınmaya hakkı yoktur. Çünkü bilinmektedir ki yargı siyasi otoriteden talimat alarak karar vermektedir. Daha önce incelenmiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görüşü ortaya çıkmış, denetim elemanının görüşü ortaya çıkmışken, olayı yeniden kaşıyarak 9 kişiye önce gözaltı, sonra hapse atmak bizim kabul edeceğimiz uygulama değimdir" dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım'a Seslendi

"Sayın Binali Yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. Demokrasiye sahip çıkınız, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, medya özgürlüğüne sahip çıkınız! Cumhuriyet gazetesi ne yaptı? Bir yerlere bomba mı yerleştirdi? Yöneticileri FETÖ'yle işbirliği mi yaptılar? Yıllarını bu alanda mücadeleyle geçiren gazetecileri, yazarları hapsi atmak ne zamandan beri yargı bağısızlığının arkasına sığınılarak anlatılmaya çalışılıyor? Dedi . 

Editör: TE Bilisim