Alanya'yı fetheden Selçuklu Hakanı Sultan Alaaddin Keykubat'ın hayatını anlatan Selman Kayabaşı'nın yönettiği Keykubat Belgeseli'nin tanıtımı, Seaport Otel'de saat 13:30'da geçekleştirildi. Tanıtıma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Yönetmen Selman Kayabaşı ve belgeselde Sultan Alaaddin Keykubat'ı canlandıran oyuncu Burak Hakkı da katıldı. 

BİR TARİH MERAKI VAR

Alaaddin Keykubat Belgeseli'nin Yönetmeni Selman Kayabaşı, Diriliş Ertuğrul ve Abdulhamid gibi dizilerle insanların tarih merakı olduğunu söyledi. Kayabaşı, "Sayın bakanımızın himayesinde Selçuklu Hakanı Alaaddin Keykubat'ın hayatını anlatacağız. Çekimlerin bir kısmını Alanya'da yapacağız bu nedenle Alanya'da tanıtım yapıyoruz. Aslında bu Anadolu'da varlığımız ile alakalı bir konu. Alaaddin Keykubat'ı hak ettiği şekilde anlatmayı planlıyoruz. Çekimler 1,5  - 2 ay kadar sürecek ve 2019 başında vizyon hedefimiz var. Sayın Bakanımızın desteği ile projeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

"GURUR DUYDUM"

Oyuncu Burak Hakkı ise "Sultan Alaaddin Keykubat'ı hep tarihten okudum. Ne mutlu ki böyle bir karakteri oynamak bana nasip oldu. 1221 yılında Alanya'yı fetheden Keykubat'ın gelişimini anlatıyoruz. " diye konuştu. 

"DESTEK VERECEĞİZ"

Son olarak konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise," Gerçekten Alanya'mızı fetheden bize hediye ve emanet eden Sultan Aladdin Keykuba'tın belgeselinin bir kısmının Alanya'da çekilmesi bizim için önemli. Sultan Alaaddin Keykubat, Türk İslam Medeniyeti'nin en büyük devlet adamlarının başında gelmektedir. Bu yüzden üniversitemize ismini verdik. Ona teşekkür etmek istedik. Alanyalı bir siyasetçi olarak bu belgesele destek vereceğiz. En kısa zamanda televizyonlarda görürüz." diye konuştu. (Haber Merkezi)