Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Kepez-Santral, adım adım mutlu sona doğru yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ANTEPE A.Ş. tarafından yürütülen, yeni nesil kentleşmenin en güzel örneği olan projede çalışmalar aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz ay Avrupa Birliği (AB) Ufuk 2020 programından 5 milyon Avro hibe alan dev projede, ruhsat sevinci yaşanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ne inşaat ruhsatları verilmeye başlandı. Şu anda alt yapı imalatları hızla devam eden projede ruhsat alma işlemi Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak. Ardından inşaat için ilk kazma vurulacak ve hafriyat çalışmaları başlayacak.

VATANDAŞ YEREL YÖNETİM İŞBİRLİĞİ

Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, halkın büyük desteğiyle ilerliyor. Türkiye rekoru kırılarak, 3 bin 265 hak sahibinin yüzde 99’u projeye evet dedi. İlk kez bir kentsel dönüşüm projesi, bu kadar yüksek bir halk desteği buldu. Başka bir örneği bulunmayan bu başarının arkasında, vatandaş- yerel yönetim işbirliği yattı.

DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE

Kepez-Santral mahallelerinde dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi inşa edilecek. Meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıyla Antalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacak. Kepez-Santral mahallesi sakinleri, içinden geçen raylı sistem ile havaalanından hastaneye, Varsak’tan Işıklar’a istedikleri yere ulaşabilecek. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye’ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Proje tamamlandığında Kepez-Santral mahalleleri Antalya’nın en prestijli yaşam bölgesi olacak.