Oylum Işık’ın Nişantaşı’ndaki ‘’Yeni Poyracık Palas’’ Projesi sektörün prestijli yarışmalarından olan Sign of the City Awards’ta en iyi konut kategorisine girdi. ‘’Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’’ kurucusu Oylum Işık, tasarladığı farklı ve inovatif projelerle kentsel dönüşüm yaklaşımına Işık tutuyor.

 

Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin kurucusu, Oylum Işık 1995’ten bu yana tasarladığı birçok proje ile ödüle layık görülmüş bir tasarımcı. Hem mimar hem müteahhit olan Oylum Işık estetik kaygılar taşıyan bir inşaatçı. Şişli Belediyesi’ne kayıtlı tek kadın müteahhit olan Oylum Işık, bir projeyi tasarlarken çiziminden malzeme seçimine kadar tüm unsurları ile ilgileniyor. Oylum Işık Nişantaşı’nda yaptığı ‘’YENİ POYRACIK PALAS, adlı konutla en iyi konut kategorisinde “Premium Proje’’ seçildi.

 

Sektörün duayenleri arasında kabul edilen jüri üyeleri tarafından ‘’Premium Proje’’ kategorisinde değerlendirilen ‘’Yeni Poyracık Palas’’ Işık’ın kentsel dönüşümünü yansıtıyor.

 

Işık projesini ‘’Bulunduğu semtin dokusuna saygı gösteren ve modern zamanın diline sahip bir yapı’’ olarak örnek, gösteriyor.

 

Kentsel dönüşüm yasasının yapısal dönüşümleri hızlandırdığını belirten Işık, yeniden yapılan binaların semtlerin korunması ve gelişmesi üzerindeki etkisine dikkat çekiyor.Uydu projelerle ortaya çıkan ‘kentleşmenin büyürken semtleşmenin yok olma’ tehdidinin önemini vurguluyor.

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DOĞRU TASARIM VE ESTETİK KARARLAR ŞART

 

Dönüşümün; ancak doğru tasarım ve estetik kararlarla, gerçekleşeceğine inanan Işık, semte değer katacak yaklaşımın bu şekilde gerçekleşeceğini belirtiyor.

 

Oylum Işık’ın bu yaklaşımla yürüttüğü ve tamamladığı ‘’Yeni Poyracık Palas’’ projesinin, en önemli özelliği;tasarımının mahalle dokusuyla uyumu ve bu doku içerisinde ‘fark edilmeden dikkat çekmeyi’ başarması olarak gösteriliyor.