Şilan Makal, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladı.

Şilan Makal 2015 yılında sunuculuğunu Öykü Serter’in, jüri üyeliğini ise Nur Yerlitaş,İvana Sert ve Kemal Doğulu’nun yaptığı İşte Benim Stilim yarışmasıyla adını duyurdu.

Oyuncu olmak isteyen Şilan Makal, Tuğçe Yıldırım’dan Uygulamalı Oyunculuk Eğitimi aldı. Merve Boluğur'un yakın arkadaşı olan Şilan Makal, Murat Dalkılıç'ın, 'Aşınayız' isimli parçasının klibinde rol aldı.

Show Tv’de yayınlanan; başrolü Jessica May Drociunas ve Tolga Mendi’nin paylaştığı Yeni Gelin dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamakta ve Dilan karakterini canlandırmaktadır.

EVLİLİK TEKLİFİ YAĞIYOR

Show TV'nin sevilen dizisi Yeni Gelin'de Dilan karakterini canlandıran oyuncu Şilan Makal, HT magazin'den Arif Hür'ün sorularını yanıtladı.

SİNEMA İÇİN KENDİNİ HAZIR HİSSEDİYOR

İlk oyunculuk deneyimini yaşayan Makal, kısa sürede yerli hayranlar kadar Arap hayranlar da edindi. Hem ekrandaki duruşu hem de güzelliğiyle her geçen gün adından biraz daha söz ettiren Makal, "Sinema için kendinizi hazır hissediyor musunuz?" sorusuna "Evet. Kendimi gösterebileceğim bir dramda oynamak isterim. En büyük hayalim de Nuri Bilge Ceylan veya Çağan Irmak'la çalışabilmek" yanıtını verdi.

"100'Ü AŞKIN EVLENME TEKLİFİ ALDIM"

Röportajda çok sayıda evlilik teklifi aldığını da belirten güzel oyuncu, "İnsanlar herhalde okumayacağımı zannediyor; ama her türlü mesajı okuyorum. Bu mesajlar yüzümü güldürüyor. İnsanların sempatisini kazanmak güzel bir his. Son 1 yılda 100'ü aşkın evlenme teklifi aldım" şeklinde konuştu.

silan-makal.jpg

MURAT DALKILIÇ'LA İLİŞKİSİ

Geçtiğimiz ay Merve Boluğur ile boşanma kararı aldıklarını açıklayan Murat Dalkılıç'ın, Şilan Makal ile yeni bir aşka yelken açtığı öne sürülmüştü. Makal ile Dalkılıç'ın, ünlü şarkıcının 'Aşinayız' isimli şarkısına çektiği klipte yakınlaşmaya başladığı iddia edilmişti. Çıkan bu haberden sonra Şilan Makal bir basın açıklaması yaptı.

Şilan Makal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün hakkımda çıkan haberleri talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Tatilimi arkadaşım ve dostum Merve Dalkılıç ile geçirdiğim tüm gazetelerde haber olarak yer almışken, gerçeği yansıtmayan asılsız bir haberin içinde yer almaktan dolayı oldukça üzgünüm.

Haberi yapan sevgili gazeteci dostumuza da kırgınlığım yok, ama yanlış istihbarat belli ki, bunu da saygıyla karşılıyorum.
Merve ve Murat çok sevdiğim, değer verdiğim iki arkadaşımdır ve ömür boyu da böyle kalacaklar.

Aynı  menajerlik şirketiyle çalıştığım Sayın Murat Dalkılıç'ın, 'Aşinayız' isimli parçasının klibinde rol alarak oyuncu arkadaşı olmamın dışında, yansıtıldığı gibi bir ilişkim yoktur. Bir sevgilim olduğu doğrudur.

Fakat bugün yansıtıldığı gibi bu kişi Murat Dalkılıç değildir.

Benim ailemden aldığım örf ve adetlerde, bana ilk öğretilen namus kavramı herşeyden değerlidir. Öğretisiyse yaşamımın her anında bana yol gösterecektir.

Bu tarz haberlerin içinde olmaktan ailem ve kendim adına oldukça üzüntülüyüm. Bu açıklamayı da başta hayatımda olan kişiye, aileme ve hayranlarıma olan saygımdan dolayı yapıyorum.

Bende kullanılan haber başlığındaki gibi bu haberle, sırtımdan vurulmuş oldum. Keşke birileri arasa ve bana sorsaydı. O zaman bende en gerçeğini buradaki gibi açıklayabilirdim...

Saygılarımla"