Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri fidan dikme etkinlikleri İstiklal Marşı okunması ile başlandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, 21-26 Mart Orman Haftasının anlam ve önemini anlattı. Müdür Yıkıcı, orman sevgisini insanlara aşılayarak, ormanı ve çevreyi bütün gayretleri ile korumaya gayret ettiklerini söyledi. İnsanların bilinçlenmesi ve ormana sahip çıkması ve ağaç dikmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Müdür Yıkıcı, çalışmalara verdiği desteğinden dolayı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür etti.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmada, küresel ısınmanın ormana ve çevreye olumsuz yansımalarını anlattı. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Çelik, "Çevre bilincini ve orman sevgisini geliştirmek için "Yeni Doğan Her Bebeğin Dikili Bir Ağacı Olsun" projesi ile farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Alanya Kaymakamı Sayın Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür ediyorum" dedi. 

Tepe Mahallesi Hıdırellez Mevkii'nde yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilen fidan dikme töreninde konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, çocuklara ve gençlere orman bilincini aşılanması gerektiğini söyledi.

KAYMAKAM TANRISEVEN  "YENİ NESİLLERE AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİNİ AŞILAMAMIZ GEREKİYOR"

Kaymakam Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Uluslararası Orman Günü ve Haftası için bir arada bulunuyoruz. Alanya’mızın yaklaşık olarak üçte ikisi ormanlarla kaplı. Orman, Alanya’mıza can veren, hayat veren en önemli unsurların başında gelir. Bize düşende ormanlarımızı korumak, orman varlığımızı arttırmak ve sahip çıkarak sürdürülebilirliğini de sağlamaktır. Bu çerçevede çocuklarımıza, gençlerimize orman bilincini aşılamamız gerekiyor. Bugün Alanya olarak, bir kampanya başlatıyoruz. Geçen yıl doğan her çocuğun adına birer ağaç dikilecek. Atalarımız ağaç yaşken eğilir demişler. Bizler yeni nesillere ağaç ve orman sevgisini aşılarsak, gelecek açısından, ormanlarımızın korunması adına çok daha başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.  Peygamber Efendimiz, “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz yine de ağaç dikiniz” diyor. Bu bilinç çerçevesinde hareket etmeliyiz. Ben bu vesile ile Dünya Ormancılık Gününü ve Haftasını kutluyorum.  Geçen yıl doğan ve bugün adlarına ağaç dikeceğimiz çocuklarımızın ağaçlarının da yeşermesini, uzun yıllar yaşamasını temenni ediyorum."

KAYMAKAM TANRISEVEN VE PROTOKOL ÜYELERİ BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri, öğrencilerin şiirlerini okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. "Yeni Doğan Her Bebeğin Dikili Bir Ağacı Olsun" projesi çerçevesinde yeni doğan bebeklerin ailelerine ağaç dikim sertifikalarını Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyelerinin verilmesinin ardından, Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyeleri hep birlikte fidan dikim alanına geçerek fidan dikti.

Fidan dikme etkinliğine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Siyasi Parti Temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş ve öğrenci grupları katıldı.