Burak Gül

Kayı Tur’un 2013 yılında iflas etmesi Alanya’nın turizm tarihinde en büyük zararı gördüğü Tursem’in iflasının ardından ikinci büyük kaybı olmuştu. Özellikle konaklama tesisleri Kayı Tur’un iflası sonrası büyük sıkıntının içerisine girmişti. İflasın olduğu süreçte bir araya gelen turizmciler zararın bilançosunun yaklaşık 10 milyon avro olduğunu ifade etmişlerdi. Kulislerde Kayı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü’nün hileli iflas yaptığı iddiaları yüksek sesle konuşulmuştu. 

UKRAYNA’DA 8 AY ÖNCE TUTUKLANMIŞ

Ukrayna’da eğlence merkezi işlettiği ne sürülen Görgülü’nün 8 ay önce Ukrayna polisi tarfafından tutuklandığı ortaya çıktı. Ancak turizmcilerin dikkatini çeken nokta ise Görgülü’nün Almanya’ya iadesi oldu.  Görgülü’nün Alman hükümetinin talebi doğrultusunda bu ülkeye getirildiği ifade edildi. 

ALMANYA’DA HİLELİ İFLAS SUÇUNDAN YARGILANACAK

Almanya’ya getirilen Talha Görgülü’nün Düsseldorf'ta hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi. Düsseldorf Savcılığı'nın “hileli iflas” suçlamasıyla başlattığı soruşturma çerçevesinde, 2013 yılından bu yana takibini sürdürdüğü ve Görgülü'nün de bu suçlamayla yargılanacağı belirtiliyor. Savcılık, 2013 yılında Sözcü Gazetesi’nin ortaya çıkardığı olaylar zincirine paralel olarak Talha Görgülü hakkında, hileli iflasın dışında “Kara para aklama ve emniyeti suistimal” suçlarından soruşturma açmıştı.

ALANYA’NIN KAYBI 10 MİLYON AVRO

Kayı Tur’un konaklama tesislerine gönderdiği turistleirn ödemelerini yapmadan iflas etmesi Alanya’daki turizmcileri 10 milyon Avro zarar soktu. Rakam Antgalya genelinde ise daha da büyüdü. Kayı Tur iflasının Antalya genelindeki konaklama tesislerine zararı yaklaşık 40 milyon Avro. Şimdi turizmciler Almanya’da olacak yargılamanın süercini bekliyor.