CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine ''Türkiye turistler için güvenli değil'' şeklinde demeç verdiği iddiaları tartışılmaya devam ediyor. İktidar partisine mensup bakanların Kılıçdaroğlu'na dönük suçlamalarına son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmuş ve 'turizmcinin ekmeğine kan doğrayanlar' ifadesini kullanmıştı. Tartışmaya ilişkin son açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'tan geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelttiği suçlamalara yanıt verdi. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun OHAL ile ilgili eleştirilerini gündemi değiştirme amaçlı olarak çarpıttığını ve hedef gösterdiğini iddia eden Budak, AKP'nin bir turizm politikası olmadığını, 15 yıldır sektörü uzaktan seyretmekle yetindiğini savundu. Budak, ''Turizmde 'geliyorum' diyen kriz gelmiş ve Türk turizmine ağır bir darbe vurmuştur. 2015 yılının başından beri uyarıyoruz, turizm bakanlarına raporlar hazırlayıp teslim ettim. Ama hiçbir adım atılmadı, büyük bir çöküntü ortaya çıktı. Cari açık rekor kırarken, turizm sektörü sadece bir yılda 12 milyar dolar düzeyinde gelir kaybı yaşadı. Zaten 6 ay çalışabilen 300 bini aşkın turizm emekçisi hiç iş bulamadı. Bu tablonun tek sorumlusu AKP hükümetleri ve AKP Genel Başkanı'dır.'' dedi.
SORUMLULUKLARINI

İTİRAF ETTİLER

Turizm Bakanı'nın 'rehavetin pahalıya mal olabileceğini gördük' diyerek sorumluluklarını itiraf ettiğini belirten Budak, ''AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, başkalarını suçlayacağına öncelikle, sadece 1 yılda 12 milyar dolar kayba neden olan bu rehavetin hesabını vermesi gerekiyor. Türk turizmi büyük bir afet yaşadı. Ve bu afetin tek sorumlusu olan iktidar sahipleri, suçlarını örtebilmek için iftira kampanyaları yürütüyor. Ama güneş balçıkla sıvanmaz” diye konuştu.  

EKMEĞİ ÇALINAN TURİZM EMEKÇİSİ

Turizmin barış ve huzur sektörü olduğunu, bunlar için de demokrasi ve hukuk güvenliğinin gerektiğini kaydeden Budak, turizm açısından büyük önem taşıyan Türkiye imajının yerle bir edildiğini söyledi. ''Turizme en büyük zararı Erdoğan'ın öfke ve şiddet dolu dili veriyor'' diyen Budak, ''Bu kavga dili nedeniyle binlerce turizm emekçisi evine ekmek götüremiyor. Turizm emekçilerini işsiz bırakan, turizmcinin ekmeğini çalan, esnafa kepenk kapattıran AKP'nin kavga dilidir. Milletimiz ve Antalya halkı bu tabloyu çok iyi okuyor.” değerlendirmesinde bulundu.