Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk kez 7-8 Aralık tarihleri arasında iki gün boyunca kapılarını ziyaretçilerine açan 10’ncu Alanya Uluslararası Noel Pazarı yoğun ilgi gördü. Alanya Belediyesi ve Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından 10 yıl önce organize edilmeye başlanan ve geliri engelli bireyler yararına kullanılan Uluslararası Alanya Noel Pazarı Belediye Hizmet Binası arkasındaki alanda gerçekleştirildi.

 “82 MİLLETTEN İNSAN VAR”

Noel Pazarı’nın açılış törenin de konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da yaşayan her insana din, dil ırk ayrımı gözetmeden hizmet ettiklerini belirterek,”Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiği bu pazarda tekrar buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olan Alanya’mız hepimizin bildiği gibi 82 milletten, 31 bin 500 yerleşik ve 40 binin üzerinde mülk sahibi yabancıya ev sahipliği yapıyor. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Alanya’mızda atalarımızdan miras aldığımız Türk-İslam medeniyeti hoşgörüsünü, bizler de sonsuza kadar yaşatmayı hedefliyoruz.Belediye olarak, Alanya’da yaşayan her insana ırk, dil, din, renk ayrımı gözetmeden hizmet etmek bizim en önemli görevimizdir” dedi

GELİR ENGELLİLER YARARINA

Noel Pazarı’nın tüm gelirinin engelliler yararına kullanıldığını belirten Yücel,“Biz, Alanya’da yaşayan herkesin mutluluğu ve huzuru için çalışıyoruz. Bu amaçla eşit, adaletli ve şeffaf bir şekilde insanlarımıza hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bugün bu meydanda düzenlediğimiz Noel Pazarı da, insana verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Sahip olduğumuz dini ve kültürel zenginliğimizin bizlere sağladığı anlayış ve saygı çerçevesinde, tüm dünyaya örnek olacak birlik ve beraberliği bu meydanda yaşatıyoruz. Tüm geliri engelliler yararına kullanılan Noel Pazarı etkinliğimizi, bu yıl  daha geniş daha renkli bir şekilde sürdüreceğiz.Bu duygularla değerli misafirlerimize hoş geldiniz der,  Yeni Alanyalı dostlarımızın Noel Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İLK KEZ 2 GÜN OLARAK YAPILDI

Önceki yıllarda tek gün olarak yapılan etkinlik bu yıl ilk kez iki gün olarak yapıldı. Noel Pazarı alanında toplam 143 stant açıldı. Bu stantların 52’si hediyelik, 64’ü gıda, 11’i yabancılar meclisi üye derneği, 1’i kardeş şehir, 12’si tanıtım ve 3’ü de ana sponsor kategorisinde oldu. 2gün süren etkinliklerde sahne şovları ve konserler de gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa 2 gün olarak gerçekleştirilen Noel Pazarı’nı günlük 30-40 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu,” Dolu dolu 2 gün geçirdik. Çok güzel katılım oldu. Günlük 30-40 bin ziyaretçi ağırladık. Stantlar için 500’ün üzerinde başvuru oldu. Herkese yer verme şansımız yoktu o nedenle pazarda yer alacak stantları kura ile belirledik. Almanya, Rusya, İngiltere, Hollanda, İrlanda, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Litvanya, İran, Gürcistan, Polonya, Ukrayna, Kanada, Kazakistan, Filistin gibi pek çok ülkenin stantları var. 122 farklı milletin bir arada barış içinde yaşadığı Alanya’da açılan bu Pazar dünya ya çok güzel bir örnek oluyor” dedi.(Hatice Şekerci)