CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Elazığ’da yaşanan depremin ardından bölgedekilerle bağlantı kurarak ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtiklerini söyledi.Parti binasında açıklama yapan Karadağ, “Öncelikle Türkiye’nin başı sağ olsun. Elazığ ve Malatya’daki deprem bir doğa olayı. Deprem öldürmez. Binalar veya ihmal öldürür. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çok üzüntülüyüz. Türkiye teyakkuz halinde. Bir can daha nasıl kurtarırız diye yapılan çalışmaları can-ı gönülden takdirle karşılıyorum. Biz Alanyamızda  üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla deprem bölgesine birçok yardımlar söz konusu oldu. Bizlerin de Alanya’dan özellikle Büyükşehir Sosyal Yardımlaşma Daire Başkanı Güven Ulutekin ile koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar deprem bölgesindeki muhtarlardan, köylerden almış olduğumuz bilgilerle sorunları çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle Sivrice Köyü, Duygulu Köyü muhtarımız ile telefonla bağlantı kurduk. Kendileri çadırlarının eksik, yemek ihtiyaçlarının olduğunu bildirdiler. Derhal Böcek ile Ulutekin, deprem bölgesindeki uzman kişilerle iletişim kurarak iki köyümüzün ihtiyaçlarının derhal giderilmesi için bağlantı kurdu. Bunun yanında Malatya’da bir köyümüzde battaniye ve soba ihtiyaçları olduğunun tespitini yaptık. Bunu büyükşehire ilettik” dedi. 
“BU SÖYLENTİLERİ KINIYORUM”
Otogar Müdürlüğü ile konuşarak Alanya’dan Malatya’ya gidecek olan otobüsleri bularak battaniye ve diğer yardımları gönderdiklerini ifade eden Karadağ, “Telefon numaralarını da verdik. Büyük ihtimalle bu yardımlar yarın (28 Ocak) sabah bölgeye ulaşacak. Bu bir afet. Burada hiçbir zaman dil, din, ırk ve hiçbir şey gözetmeden insanlarımıza tüm Türkiye yardımlarını derhal uzatmalı. Birtakım söylentiler söz konusu. Bu söylentileri kınıyorum. Malatya’da bir Alevi köyüne yardımların eksik gittiğinin tespitini yaptık. Buraya derhal müdahale ettik. Büyükşehir belediyesi, otogar ve partimizde topladığımız yardımlar büyük bir ihtimalle yarın (28 Ocak) sabah bölgeye ulaşacak. Alanyamızda tüm halkımızın bu konuya çok duyarlılık gösterdiğini yakınen biliyorum” dedi. 
“SÜRSÜRÜ’DEKİ UYGULAMA DOĞRU DEĞİL”
Depremde yıkılan bazı binaların bitişik nizamda bulunduğu hatırlatılan Karadağ, “Bitişik nizam tabi ki Türkiye’de uygulanan imar uygulamalarından birisi. Özellikle yerleşim bölgelerinin kısıtlı olduğu yerlerde bu uygulama söz konusu. Özellikle Sürsürü Mahallesi’ndeki bitişik nizam uygulamaları doğru değil. Sorun inşaatın gerektiği haiz bir şekilde teknik donanımlarının veya birtakım müteahhit firmaların malzemeden çalmaları. Bunu ülkemiz çok yaşadı. Teknik birtakım eksiklikler ve kar hırsıyla eksik yapılar imalatları neticesi bu. Deprem öldürmüyor. İhmalkarlık öldürüyor. Bitişik nizamda uygulama yapılabilir ama zemin etüdlerinin çok iyi yapılmış olması lazım. Kullanılan malzemenin çok iyi yapılması lazım ve betonarme ve statik projeye dört dörtlük uyulması lazım” diye konuştu.
“RANT HIRSI OLMAMALI”
Alanya’da Cumhuriyet Mahallesi’nin büyük bölümünün riskli alan olduğu ve bu noktada kentsel dönüşüm elzem olup olmadığı sorulan Karadağ, “Ekonomik ömrünü tamamlamış birtakım binaların kentsel dönüşüm ile yenilenmesi ve bu kapsam içerisine alınması çok doğru. Kentsel dönüşüm bir kere bir mahalle bazında ve en az da ada bazında yapılmalı. Bu parsel bazında yapıldığı zaman ortaya birçok sorunlar çıkıyor. Bunların başında oradaki değişimde daire sayısında yoğunluğu, yaşam sayısını fazlalaştırdığınız zaman ve de orayı bir beton yığını haline getirdiğiniz zaman birçok problemler yumağı karşımıza çıkıyor. Bugün inşaat teknolojisi öyle bir aşamaya gelmiştir ki bu bir bilim. Zemin etüdlerinin çok doğru yapıldığı müddet içerisinde bırakın 2,3 katlı binayı, 13 katlı, 23 katlı hatta gökdelenin yapılması söz konusu. Hepsi bilimin ve teknolojinin elverdiği ölçüde yapılmalı. Yoksa birtakım kar, rant hırsıyla yapıldığı zaman karşımıza bu tür problemler çıkıyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde belki kent disiplinine yakışmayan birtakım yapılaşma söz konusu olabilir. Oradaki insanların yaşam standartlarının yükseltilmesinde ve özellikle trafik sorunu çözdükten sonra Alanyamıza çok güzel görünüş kazandırılacak. Kesinlikle bunların ranta tabi olmaması, kentin güzelliği, yaşanabilir bir kent olması mantığıyla yapılmalı.  Kesinlikle rant hırsı olmamalı. Bilim ve teknolojiden zerre taviz verilmeden yapılması Alanyamız için çok daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.  (Erkan Uysal)

Editör: TE Bilisim