Ahmet TUNÇ - Çok zengin bir tarihe sahip olan, kaplıca ve hamamlar şehri olarak anılan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Uluslararası Utazas Turizm Fuarı yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri Elvan Güneş temsil etti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulan Alanya standıyla tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Güneş, diğer pazarlarda olduğu gibi Macaristan pazarında da önemli artış olduğunu söyleyerek yaptığı görüşme ve izlenimlerini şöyle aktardı:

‘ACENTE VE OTEL İŞLETMECİLERİNİN İLGİSİ BÜYÜK’

GreenTravel’ın batması sonrasında operasyonun önemli bir kısmını De-Ha Turizm’in operatörü olan Sun&Fun yapıyordu. Bu yıl AnexTour, operatörü OrexTravel ile ilk defa Macar pazarında operasyona başladı. Akay Travelda operatörü Anubis Travel ile bu yıl fuarda stant açtı. Geçen yıldan çok daha fazla sayıda acente ve otel işletmecisi hem Alanya’dan hem de diğer bölgelerden katılım gösterdi. Otel işletmecileriyle yaptığımız görüşmelerde rezervasyon sayılarının memnun edici seviyelerde seyrettiği bilgisini aldık. Verimli bir pazar olmasından dolayı önemsenen Macaristan’da hissedilir artış var. Planlanan uçak sayılarına ve erken rezervasyon satışlarına bakıldığında 2015 rakamlarına ulaşılabileceği ön görüsü hakim.

‘BASIN MENSUPLARIYLA TANITIM PLANLAMASI YAPILDI’

Fuar boyunca tur operatörleri, yazılı basın, TV ve turizm dergi yazarlarıyla önemli görüşmeler yaptık. Bölgemizi tanıtıcı röportajlar verdik. Yine Alanya’da ağırlayacağımız basın mensuplarını belirleyip birlikte tanıtım planlamaları yaptık. Öğretmenleri ve yönetim kadrosuyla birlikte standımızı ziyaret eden, şehrin turizm işgücüne önemli kaynak sağlayan turizm okulu öğrencilerinin Alanya ile alakalı sorularını yanıtladık. Öğretmen ve öğrencilerin faydalanabilecekleri Alanya hakkında bilgi içeren tanıtım materyallerimizi kendilerine verdik.