Öncelikle bu değerli bilgileri paylaşmadan önce bu yazıyı ve sayfayı sık kullanılanlarınıza ekleyiniz. Çünkü bu yazımızdaki diğer bir amaçta bu otu kullanan bilen kişiler deneyimlerini ve bilgilerini paylaşması için hazırlanmıştır. Sık kullanılanlarınıza ekleyerek kullanıcılarımızdan yorum şeklinde gelen bilgileri takip edebilirsiniz.

Kanser Otunu Keşfetme Maceram

Ben Mersin’de yaşayan sıradan insanlardan biriyim, annem meme kanserinden başlayarak şuan dil boğaz ve mide kanserine kadar ilerledi. Kanser otu bilgilerine ulaşmadan 2 gün önce yemek ve su alamamasından dolayı hastaneye kaldırdık. Tıbben çözümü olamayacak dereceye gelen annemin kanser hastalığı bizi artık alternatif tıpa yöneltti. Tam da bu sırada küçük bir araştırma ile bu mucizevi bilgilere ulaştım. Henüz 4-5 gün önce bu haberler dolanmaya başlamıştı ve araştırmalarımı derinleştirmeye başladım. Sonunda bu otu temin ettim ve annemde kullanmaya başladık. Edindiğim tüm bilgiler sırası ile ilerleyen satırlarımda yer alacaktır.

Lütfi ACET Manisa Akhisar Seyit Ahmet Türbesi

Evet ulaştığım bilgilerde en tepedeki insan Manisa’nın Akhisar İlçesinde Seyit Ahmet Türbesine gönül vermiş ve bu türbeyi yaşatmaya kendini adamış 70'li yaşlarında bir amca. Aynı zamanda bundan 30-40 yıl önce bu ot sayesinde gırtlak kanserini ölüm arefesine geldiği aşamada yenmiş bir insan. Bu otu ise 30-40 yıldır insanlara hiçbir ücret talep etmeden ulaştırmayı başarmış. Hem yanına gelen insanlara hem de uzaklarda telefon ile derdini anlatan insanlara kargo ile bu otu göndermiş. Yalnız son zamanlarda resmi kanallarla başı derde girmiş ve bu otu insanlara ulaştırmanın bedelini bu işi bırakarak ödemiştir. Edindiğim bilgiler ışığında Lütfi ACET amca’dan bu otu temin etmek neredeyse imkansız.

Kanser Otunun Kanser Tedavisinde Etkili Olmasının Tespiti

Bundan 30-40 yıl önce Manisada yaşayan bir kadın meme kanseri nedeni ile tedavisini Ankara’da görmekte. Manisadan Ankara’ya tedavi için gidip gelmekte ama faydasız bir yolculuk. Bir gün bu kadın evinden bahçesine çalışmaya giderken hastalığın verdiği etki ile iyice yorgun düşer ve yolun kenarına dinlenmek için oturur. Yolda yaşlı bir amcanın kendisine doğru geldiğini farkeder, amca gayri ihtiyari bir şekilde kadına sorar kızım sen neden köyün dışında yolun kenarından neden oturuyorsun diye sorar, kadın ise hastalığını anlatır ve dermanın kalmadığını bu sebepten oturduğunu söyler. Yaşlı amca o zaman şu önündeki otu görüyormusun, işte o otu topla kaynat kaynat iç, İnşallah derdine derman ve şifa bulursun İnşallah der ve kaybolur. Kadın yaşlı amcanın söylediklerini yapar ve kısa sürede kanserden tamamen kurtulur. Bu hikayeyi öğrenen ve gırtlak kanseri tedavisi gören Lütfü ACET amcada bu tedavi yöntemini dener ve şifa görürür. Otun kansere olan faydasını gördükten sonra tüm insanlığa faydalı olmak ister.

Kanser Otu Nasıl Temin Edilir?

Kanser otu Manisa’nın Akhisar İlçesi Seyit Ahmet köyüne giderseniz ve durumunuzu oradaki köy halkından insanlara anlatırsanız size temin etmeniz konusunda yardımcı olacaklardır. Hatta sizlere nasıl kullanmanız gerektiğini de anlatacaklardır. Temin etmenin en kesin yolu budur.

Bu otu ben anneme getirtim bir şekilde ama sizlere bunu sağlayamam. Otu ben çok yakından tanıyorum, görseniz sizlerde tanırsınız. Otun ismine maalesef ulaşamadım. Ulaşırsam buraya yazarım. Mersin ilinde de bu otu kolaylıkla bulabilirsiniz.

yapiskan_andizotu.jpg

Kanser Otunun Görünüşü, Özellikleri, Etkili Olanları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Temin ettiğim bu ot oldukça yapışkan ve oldukça ağır bir kokusu var. Bir kere görseniz asla unutmazsınız. Yukarıda otun resmini de ekledim. Bu ot ilkbahar aylarında çıkmaya başlar, Ağustos ayında çiçek açmaya başlar. Siz bu otu Ağustos ayının sonuna kalmadan yani çiçek açmadan toplamanız ya da temin etmeniz gerekir. Özellikle bu otu kendiniz bulur ve toplarsanız yapışkan olmasından dolayı tüm pislikleri üzerinde toplayacağını ve otu kullanırken zehirlenme ihtimaline karşı dağlık, insanların uzak olduğu eksoz dumanlarının değmediği yerlerden toplamınızı öneririm.

Kanser Otu Kullanma Talimatı

1 litre suyu kaynattıktan sonra 2-3 orta boy otun dalından elinizle bölerek kaynayan suyun içine atıp 12 dakika (10-15 dakika) kaynatın. Kaynattıktan sonra cam bir sürahiye doldurun. Elde ettiğimiz 1 litre suyu uyandıktan yatana kadar tüketilecek. 21 gün bu işleme devam edilip hastalığınızın durumuna bakılacak. Büyük ölçüde değişme olması gerektiği söyleniyor. İnsan zaten kendinde bu durumu hisseder. Daha da emin olmak isterseniz tekrar doktor kontrollerinden geçerek durumu teyit edebilirsiniz.

Kanser Otunun Saklama Koşulları

Temin ettiğiniz kanser otunu kesinlikle güneş görmeyen bir yerde ya da odada bir gazetenin üzerine sererek kurutabilirsiniz. Daha sonra demetler haline getirip yine güneş görmeyen çürümeyecek bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Kanser Otu Hangi Kanserlere İyi Geliyor

Şuan için tespit edilmiş; gırtlak, ağız, meme kanseri türleri. Diğer tüm kanser çeşitlerine de iyi geldiği söyleniyor.

Son Sözlerim

Benim edindiğim bilgiler ancak bu kadar, annem kullanmaya devam ediyor, 5. Günündeyiz. Değişimleri yazarım. Lütfen siz de bu otu kullanıyorsanız değişmeleri aşağıda yorum şeklinde yazın. Hastalıkta ki ilerleme fotoğraflarınızı, otun fotoğraflarını alttan sende fotoğraf ekle bölümünden ekleyiniz. Bu işi benden daha iyi bilenler hatalı olan kısımları yorum şeklinde belirttip düzeltmemi isteyebilirler. Ben epey araştırdım çok hatamın olacağını zannetmiyorum. Lütfen benden telefon numarası, otu nasıl temin ederim, bana gönderirmisin diye yorumlar atmayın onaylanmayacaktır. Size otu nasıl temin etmeniz gerektiğini anlattım. Eğer ben gönderirim herkese benim telefonumu yayınla diyen olursa buraya eklerim. Eğer burada yazılan yorumlardan gerçekten faydasının çok fazla kişilerce görülmesi neticesinde Mersin’den de bu otun temini konusunda sizlere elimden geleni yapacağım.

Lütfen bu bilgiler ışığında bu otun faydaları konusunda bilgi paylaşım alanımız olsun ve bilgilerimizi paylaşmaktan kaçınmayalım. Umarım herkes şifasını bulur.

KANSER OTU: Yapışkan Andız Otu

Andız otu balgam söktürücü ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, tıbbi olarak yıllardır kullanılan çok yıllık bir bitkidir. Bu yazıda, andız otunun tıbbi kullanımı ve yan etkileri hakkında bilgi vereceğiz.

Biliyor muydunuz?

Andız bitkisinin kökenini çevreleyen bir kaç masal vardır. Bu bitkinin Latince adı olan “İnula Helenium” isminin Truva efsanesindeki Helen’den türetildiği düşünülmektedir. Bir hikayeye göre Sparta’dan kaçırıldığı zaman Helen bir buket andız otu taşıyordu. Başka bir masala göre bu bitki Helen’in gözyaşlarının düştüğü yerde çoğalmaktadır.

Yabani ayçiçeği ve elecampane gibi pek çok değişik isimle de anılan andız otu Güney ve merkez Avrupa ve Batı Asya bölgelerine özgü çok yıllık otsu, yerli bitkidir. Bununla birlikte, Kuzey Amerika’da da yetiştirilmektedir. Botanik ismi “Inula Helenium”dur, “Asteraceae” ya da papatya ailesine aittir. Bitkisel çay hazırlamada kullanılan bitkinin kısımları kökler, rizom ve çiçekleridir. Bu bitkinin mide bozulması, adet düzensizlikleri, ödem (su tutulması) ve siyatik gibi durumların tedavisi için Antik Yunanlılar ve Romalılar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Aynı zamanda bazı cilt hastalıklarının semptomlarını hafifletmek için Anglo-Saksonlar tarafından kullanılmıştır. Bu günlerde bitki uzmanları andız otunu başta solunum problemlerinin tedavisi için kullanmaktadırlar.

Andız Otunun Kimyasal Bileşenleri:

Bu bitkinin tedavi edici özelliklerinden sorumlu olan maddeler şunlardır;

– Alantolactone, isoalantolactone gibi siskiterpen laktonlar içeren uçucu yağlar
– Inulin
– Helenin
– Musilaj
– Polisakkaritler
– Sterols (sitosterol, stigmasterin)
– Saponinler
– Reçineler

Bu bitki aşağıdaki özelliklere sahiptir;

– Balgam söktürücüdür.
– Öksürüğü bastırır ve giderir.
– Terlemeyi uyarır ve terlemeyi sağlar.
– Şişkinliği rahatlatmaya yardımcı olur.
– Diüretiktir ve idrar akışını arttırır.
– Antifungaldir, mantar enfeksiyonlarını önler.
– Antiparazitiktir, parazitleri yok eder.
– Anti-enflamatuardır, iltihabı azaltır.
– Mukoza üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

Tıbbi Kullanımları:

Atlardaki deri enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanıldığı için “horseheal” de denilmektedir. Benzer bir şekilde, uyuz hastalığından etkilenmiş koyunları tedavi etmek için kullanıldığından dünyanın diğer bölgelerinde “scabwort” olarak da adlandırılmaktadır. İnsanlarda aşağıdaki durumların semptomlarını hafifletmek için kullanılabilmektedir.

Solunum Sorunları:

Andız otu, genellikle bronşit ve akciğer enfeksiyonlarının neden olduğu artmış mukustan kaynaklanan öksürüğü rahatlatmak için kullanılmaktadır. Bu bitkinin öksürük kesici ve balgam söktürücü özellikleri esas olarak “alantolactone” maddesinden kaynaklanmaktadır. Bu maddede bulunan “alantolactone” ve “inulin” (nişastalı bir madde veya polisakkarit) yatıştırıcı bir madde olarak etki eder. İnulin tahriş olmuş bronşları ve mukoza membranlarını sarar ve yatıştırır. Balgam söktürücü olarak, pürülan bronşit durumunda mukus veya balgamı gevşeterek atılmasına yardımcı olur. Saponinlerin varlığı akciğerlerden mukusun çıkarılmasını kolaylaştırır. Ayrıca astım ve boğmacadan etkilenen kişilerdeki öksürüğün rahatlamasını sağlamaya yardımcı olur. Andız otunun “M. tuberculosis” bakterisine karşı savaşan bir madde olduğuna inanılmaktadır ve veremin sebep olduğu öksürük ve diğer semptomları bir ölçüde önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca zaatüre veya plörezi hastalıklarından etkilenen kişilere yardım sağlayabilir.

Gastrointestinal Sorunlar:

Andız otunun kökünde bulunan helenin adı verilen acı bir maddenin varlığının sindirimi teşvik etmeye yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Helenin maddesinin iştah uyarıcı olduğuna inanılmaktadır. Bitki uzmanları andız otunun dispepsi semptomlarını hafifletmekte olduğunu düşünüyor. Bu bitkinin kökünde bulunan uçucu yağlardan alantolactone, gastrit veya gastroenteritten sorumlu olan parazit veya solucanların (yuvarlak kurt, kancalı kurt, giardia, kıl kurdu) yok olmasına yardımcı olabilen özelliklere sahiptir. Ayrıca sindirime yardımcı olur. Andız ve meyan kökünden yapılmış bir bitkisel içecek bulantı ve şişkinlik gibi belirtileri hafifletmeye yararlı olabilir.

Kan Şekeri Üzerine Etkisi:

Bu bitkide bulunan çözülebilir bir lif olan inülinin bağırsak florası için faydalı olduğu düşünülmektedir, aynı zamanda kan şekeri ve trigliserid ile ilgili tıbbi sorunları önlemeye yardımcı olabilir. İnulin tatlı bir tada sahip olsa da, doğru dozlarda alındığında kan şekeri seviyelerinin üzerinde minimal bir etkiye sahiptir. Bu bitki çay, sıvı ekstresi veya tentür şeklinde alınabilir. Doz ile ilgili olarak, günde üç kez 1.5-3 gram kök alınabilir. Andız çayı günde iki kez alınabilir. Bu çayı yapmak için 1.5-3 gram kökü 150 mililitre kaynar suya ilave edilebilirsiniz. 5-10 dakika demleyin.

Yan Etkiler ve Kontrendikasyonlar:

Öneriler dozda alındığında bu bitki genel olarak yan etkilere neden olmaz. Ancak fazla miktarda alındığında bazı yan etkilere neden olmaktadır. Yan etkileri şunlar olabilir;

-Kusma
-İshal
-Spazmlar