Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Alanya Kanal A TV Haber Spikeri Gaye Coşkun, CHP Alanya Kadın Kolları Başkanı Şaduman Tığlı, Avukat Müge Gezginci, Psikolog Gökçen Nazifoğlu, Mimar Melike Nazifoğlu ve birçok meslek dallarından vatandaşlar katılım gösterdi.

“KADINLARA MESLEK EDİNDİRECEĞİZ”

Toplantı da konuşan Avukat Halime Şenli Bilgin, “Öncelikle baba, üvey baba, dayı, amca ve öğretmenler, kuran kursu öğretmenleri, imamlar, bunlar taciz, tecavüz konularında baş sıralarda.  Bu meslekleri aşağılamak için söylemiyorum avukatların içinde de var. Bunların teşhir edilmesi ortaya çıkarılması, yargılanmaları ve ceza almaları gerekiyor. Bu ailelerin bize ihtiyacı var.

“BENİM ÇOCUĞUMA OLMAZ DEMEYİN”

Benim çocuğuma olmaz demeyin. Hepimizin çocuğuna olabilir.  Bir çocuk yıllarca tacize uğruyor. Annesi çalışmıyor. 2 kardeşi daha var. Ben sordum. Babamı şikayet edersem babam hapse atılırmış. Annem ve kardeşlerim aç kalır sokakta kalırmış. O yüzden kendim büyüyüp para kazanana kadar bekledim. Şimdi de ben para kazanıyorum anneme kardeşlerime bakacağım. Bu adama da bunu hesabını soracağım sonuna kadar. Dedi.  Bu ailelerin maddi desteğe de ihtiyacı var. Psikolojik desteğe en çok ihtiyaçları var. Alanya’da Sosyal Hizmetler var ama yeterli değil. Bu işi görevi yerine getirmek için yapmakla, gönüllü yapmak çok farklı. Yol bilmiyorlar. Nereye başvuracaklarını bilmiyorlar. İşe ihtiyaçları var. Kadınlar Turizm sektöründe çalışıp kış gelince işsiz kalıyor. Biz bir araya gelerek bunları çözeceğiz. Her yerde kadını küçük düşürmek amacıyla yürütülen politikalar var.  Hepimizin hatırladığı bir olay var. Küçük yaşta evliliklerde tecavüzcüsüyle evlendiriliyor çocuklar. Onların cezasının kaldırılmasıyla ilgili bir af tasarısı hazırlandı. Meclisten geçti. Genel kurula geliyordu. Kadınlar çok tepki gösterdi. Teklif geri çekildi. Ben şunu söylemek istiyorum: “Birlikte olursak, birlikte direnirsek, mücadele edersek çok şey kazanacağımızı düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Amaçlarının kadınlara meslek edindirmek olduğu vurgulanan toplantı da Türkiye’de 8 şubesi bulunan derneğin 9. şubesinin Alanya’da kurulabilmesi amacıyla yönetim kurulu kararı alındı.