Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 590 Sokak üzerindeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 598 ada üzerindeki gecekondu ve metruk yapılara yıkım kararı alındı. Arazi üzerine kaçak olarak yapı inşa edip burada yaşamaya başlayan çoğu geri dönüşüm çalışanı ailelere daha önce defalarca gönderilen yıkım tebligatı en son 1 hafta önce tekrar gönderildi ve yıkımın 21 Mart Pazartesi günü gerçekleştirileceği hem yapı sahiplerine hem de kiracılara bildirildi.
Muratpaşa Belediyesi, yıkım ekipleriyle birlikte tebligatın gereğini yapmak üzere sabah saatlerinde adrese geldi. Yıkım yapılacağından habersiz olduklarını öne süren bazı vatandaşlar duruma itiraz etti. Yıkımın ertelenmesinin imkansız olduğu belediye zabıtaları ve polis ekiplerince mülk sahiplerine tekrar hatırlatıldı ve yapıların içindeki değerli eşyaların boşaltılması için gereken süre tanındı.
İtirazlara rağmen çaresiz kalan vatandaşlar eşyalarını boşaltıp kamyonetlere yükledi. Metruk binaların birçoğunu geri dönüşüm deposu olarak kullanan vatandaşlar, topladığı malzemeleri de kamyonetlerine yükleyerek yapıları boşalttı.
Boşaltılan yapıların yıkımına, Muratpaşa Belediyesi'ne ait kepçe ile olaysız başlandı. Belediye yetkilileri alanda yeri bulunan ve tapu tahsis belgesi olanların mağdur edilmeyeceğini, belediye tarafından kendilerine yer verileceğini bildirdi.