İspanya resmi haber ajansı EFE'ye konuşan Juanfran, "Türkiye'deki vakalar (Kovid-19) İstanbul'da yoğunlaşmış durumda ve her şey kontrol altında.  Sağlık hizmeti taşmıyor, çünkü Türkiye'nin sağlık sistemi çok iyi. Birçok hastane ve yatak var. Restoranların, yüzme havuzlarının, okulların kapalı olduğu doğrudur. Ama insanlar buna uymaktadır” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kovid-19'dan ekonomik olarak etkilenenlere yardım için başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na ilişkin de konuşan Moreno, “Tüm yaşlı insanlara yardım etmeye çalışmak için çok büyük miktarda para olan yedi aylık maaşını bağışlayarak örnek oldu.  halktan çaba istedi. Ama en önemli şey, yapılması gereken şeylerin ilk örneği olması. Büyük bir kabul gördü. Emekli maaşlarını artırdı, böylece yaşlı insanlar hiçbir şeyden yoksun değiller ve evden ayrılmak zorunda kalmıyorlar” dedi. 
Türkiye hakkında izlenimlerini da aktaran Moreno, “Türkiye'ye geldiğimden beri ülkenin işleyişinden çok memnun kaldım. Her şey çok kontrollü. Sakin olabilirsin, şiddetten korkmuyorsun, soyulmaktan korkmuyorsun. Çok mutluyum. Türkiye’de futbol oynamaktan büyük zevk alıyorum” diye konuştu. 
Alanyaspor’daki antrenmanları da değerlendirerek şöyle konuştu. “Tesisler her gün düzenli olarak dezenfekte ediliyor. 4 kişilik küçük gruplar halinde antrenman yapıyoruz. Benim için aslında daha iyi. Çünkü dizimdeki sakatlığı atlattıktan sonra kendimi toparlamama yarıyor.” – Haber Merkezi