İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir dönem Alanya Kaymakamlığı da yapan İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, anne tarafından Alanyalı olan eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç, Alanya Kent Konseyi ile gelen ve İstanbul'da yaşayan Alanyalılar geceye katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, ‘Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur anlayışıyla 100. yılında başlattığımız çatalca alaiye şehitlerini anma programımızın bu yıl 6’ncısını düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Alaiye taburunun torunları olarak bugün Çatalça Alaiye şehitliğinde anma etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Çok duygusal ve anlamlı anlara tanıklık ettik. Bir kez daha buradan bayrağımız altında özgürce yaşamamızı sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Çatalca Alaiye şehitlerimizi  ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Alanya’dan yaklaşık 500 kişi ile buradayız. Alanyalı ve İstanbul’da yaşayan gurbetteki hemşerilerimizle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Kent konseylerinin bir misyonu da hemşerilik bilincinin geliştirilmesidir. Bu yüzden Alanya Kent konseyi olarak bu gece ile Alanyalıların dışarıda yapmış olduğu en büyük organizasyona imza atmış bulunuyoruz” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuşmasında, “Osmanlı’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Alanya’nın çatısını hep ileriye taşıyarak turizmde ticarette marka şehri yapma gayretindeyiz. Alanya için daha çok projelerimiz, yapacak işlerimiz var, İstanbul’da yaşayan Alanyalılar olarak sizlerin Alanya ile ilgili olarak her türlü görüş fikir ve önerilere açık olduğumu ve istediğiniz her an bana ulaşabileceğinizi bilmenizi isterim. Alanya sizlerin birinci eviniz ve kapımızın her daim sizlere açık olduğu da belirtmek isterim” dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da konuşmasında “Kent Konseyinin çalışmaları sayesinde Alaiye Şehitliğini duydum.Türk tarihinde, Osmanlı Tarihinde çok önemli bir olay. Ben özellikle Alanya Kent Konseyimize bu işi başlatanlara gönülden teşekkür ediyorum. Alanya'dan 500 kişi geldi, İstanbul'dan 1000 kişi katıldı, Alanyalıların gerektiği zaman nasıl bir araya geldiğini görmüş olduk' dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim