Kudüs'te önümüzdeki Cumartesi oynayacağı İsrail ve Arjantin arasında oynanacak dostluk maçı iptal edildi.

2018 Dünya Kupası öncesinde oynanması planlanan Arjantin Milli Takımı ile İsrail Milli Takımı arasındaki maçın Kudüs’te yaşanan protesto gösterileri nedeniyle  iptal edildiği açıklandı.

AFA kaynakları, Messi'nin Batı Duvarı da dahil olmak üzere ziyaret edeceği Kudüs'e vardıklarında Milli Takım'a eşlik edecek olan güvenlik seçeneklerini değerlendirdikten sonra askıya alınmaya karar verildiğini doğruladı .

NELER YAŞANDI?

Filistinli protestocular, İsrail'le özel maç yapacağını açıklayan Arjantin Milli Takımını, kırmızı renge boyadıkları formalarla protesto etti: Sizin formanız artık kanlı.

İsrail ve Arjantin'in hazırlık maçında karşılaşacak olması siyasi krize yol açtı. Filistin, Arjantin'in İsrail ile oynayacağı maçı boykot edeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından yeni gelişmeler yaşandı.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jabril Rajoub, İsrail'in maçı politik bir araç olarak kullandığını belirtirken Lionel Messi'nin Kudüs'te oynaması halinde formasının yakılacağını belirtti.

"BU POLİTİK BİR MAÇ"

Jabril Rajoub, "Bu bir barış maçı değil, politik bir maç. Faşist ve ırkçı bir yaklaşım." sözlerini kullandı.

MESSİ YAHUDİ Mİ?

Messi geçtiğimiz yıl içerisinde İsrail sınırları içerisinde bulunan ağlama duvarında dua etmiş ve kipa giymişti.

Bu görüntülerin ardından Messi'nin Yahudi olduğu ortaya çıktı.

yahudi-messi.jpg

RONALDO MÜSLÜMAN MI?

Cristiano Ronaldo ise Messi'nin aksine İsrail'e karşı hep duruş ortaya koydu. Bu da Ronaldo'nun müslüman olduğu fikrinin doğmasına yol açtı.

 

Editör: TE Bilisim