Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vladislav Loskutov, ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay, Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül, ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya, Tur Operatörü Anita Steklova, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve ALTSO Meclis üyeleri katıldılar. 
“HER ŞEYİMİZ ALANYA İÇİN”
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ekim 2019’da Murmansk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Pilsov ile iş birliği konularında bir protokol imzalamış ve önemli mesajlar vermişti. Odanın meclis salonundaki törende Rus heyete Alanya’nın ekonomik ve sosyal yapısı hakkında sunum yapan ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, şehrin tanıtımı konusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, “Her şey Alanyamız için” dedi. Turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın lokomotifleri olduğunu belirten Kamburoğlu, Alanya’nın sosyal ve kültürel yaşamı konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. 
“ALANYA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Çetinkaya da daha önce Şahin’in Pilsov ile bir araya gelerek iş birliğinin ilk adımlarını attığını hatırlattı. Çetinkaya, Şahin’in Alanya’nın tanıtımı konularında başarılı çalışmalara da imza attığını belirttiği konuşmasında, “Şahin ile daha önce Belarus’ta da önemli temaslarda bulunmuştuk. Ben buradan kendisine ve ALTSO yönetimine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Alanya için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
“ALTSO İLE ORTAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”
Loskutov da Rusya ile Türkiye arasında tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar iyi ilişkilerin hakim olduğunu söyledi. Bu kapsamda Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği olarak da ALTSO ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi. Steklova da yaptığı konuşmada, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgiler aktardı. 
GÜNDEM GZP, VİZELER VE TURİZM OLDU
Toplantıda Alanya’nın turizm potansiyeli, Murmansk – GZP arasında charter uçuşlarının organizasyonu, Kola Yarımadası’ndaki turizm imkanlarının değerlendirilmesi ve Türk vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması konuları başta olmak üzere, Alanya’yı ilgilendiren önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından iyi niyet protokolü imzalandı.  Toplantının sonunda, Kamburoğlu, Loskutov ve Steklova’ya Alanya’yı tanıtıcı argümanlar hediye etti.